Két meccs, 28 rúgott, 0 kapott gól

Megjelent: 2022. szeptember 25.

Alaposan bekezdett a bajnokságban U14-es csapatunk, amely a Merkapt után a RAFC felett is fölényes győzelmet aratott. Felnőttcsapataink ikszeltek a fordulóban, míg U13-asaink fordulatos meccsen, három gólt szerezve maradtak pont nélkül.

U14: Puebla FSRAFC 10–0 (4–0)
Gólszerző: Józsa (6., 57.), Patály (9.), Tóth M. (12.), Bíró (19., 51., 73.), Páder (43.), Banner (45.), Kerepesi (72.)

Igencsak kedvező előjelekkel várhatta második idei bajnokiját U14-es csapatunk, amely a nyitányon kiütéses győzelmet aratott a Merkapt felett, ezúttal pedig a Testvériségtől legutóbb súlyos vereséget szenvedő RAFC-ot látta vendégül. Korosztályos együttesünk már a találkozó első perceiben megmutatta, hogy ki az úr a háznál, fertályóra elteltével háromgólos előnyben voltak a mieink, Józsa Vince, Patály Roland és Tóth Mátyás is beköszönt. Nem sokkal később Bíró Máté is feliratkozott a gólszerzők közé, aki végül mesterhármast szerzett, a szünetben 4–0-ra vezetett a Puebla. A lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek, de fiataljaink nem álltak le a gólgyártással, Józsa újabb találata mellett Páder Bálint, Banner Soma és Kerepesi Milán is beköszönt sportszerűen küzdő ellenfelünknek. A vége 10–0-s siker lett, s bár még csak az idény elején járunk, jó érzés rápillantani a korosztályos bajnokság tabellája, amely a mieink nevével kezdődik.
Babulják Zoltán, vezetőedző: Nagy mezőnyfölényben játszottunk végig, de a kapu előtti befejezésekben az eredményektől függetlenül javulnunk kell. Szép, tetszetős, tudatos támadásaink voltak az egész mérkőzés folyamán. Nagyon egyben van a csapat, és ez jó játékkal is párosul.

U13: Puebla FS1908 SZAC Budapest 3–4 (2–2)
Gólszerző: Gunda (15., 58.), Babalola (22.), ill. Som (4., 60.), Kramli (26.), Andrási B. (50.)

Első győzelméért lépett pályára a Puebla és a SZAC U13-as csapata is péntek délután. Kellemes őszi futballidőben magas színvonalú, jó iramú és fordulatos mérkőzést játszottak egymással a felek, amely közösségi oldalunkon teljes egészében visszanézhető. A vendégek hamar vezetést szereztek, de a mieink fokozatosan átvették az irányítást, és Gunda Zalán révén az első negyedóra végéhez érve egyenlítettek. Sőt, Babalola jól helyezett lövésével fordítottak is fiataljaink, ám a válaszra sem kellett sokat várni, a szünetben 2–2-re állt az összecsapás. A fordulás után szabadrúgásból került ismét előnybe a SZAC, de nyolc perccel később Gunda megszerezte második gólját is a találkozón, kezdődhetett tehát minden elölről. Sajnos az utolsó szó a riválisé volt, amely kiegyenlített mérkőzést nyert meg, Kővári Tibor együttese második bajnokiján is egygólos vereséget szenvedett, ezúttal 4–3-ra maradt alul.
Kővári Tibor, vezetőedző: Csalódottak vagyunk, hogy ezúttal is egy gólon múlt a pontszerzés, pedig a játék képe alapján megérdemeltük volna. Büszke vagyok a srácokra, hatalmasat küzdöttek, alázatosan, nagy akarattal, kreatívan játszottak. Megyünk tovább, dolgozunk keményen, hogy összejöjjön az első győzelem!

BLSZ II: Zuglói Medvék SEPuebla FS 1–1 (0–1)
Gólszerző: Molnár K. (82.), ill. Tóth Benedek (32.)
Kiállítva: Tóth Barnabás (72.)

Nyerhető meccs várt első számú felnőttcsapatunkra szombaton ebédidőben, Eszes László fiai a Zuglói Medvék otthonában léptek pályára első pontjaikért. Egyik csapat sem kezdte jól az idényt, az első félidőben pedig úgy tűnt, a mieink tudtak kilábalni a gödörből, sikerült kapuja elé szorítani a riválist, mezőnyfölényben futballozott a Puebla. A 32. percben a vezetést is megszereztük, Karacs András szabadrúgását Tóth Benedek fejelte a kapuba, és ha jobban koncentrálunk a befejezéseknél, akár tovább növelhettük volna az előnyt – sajnos ez a szünetig nem sikerült. Mint később kiderült, utána sem, pedig szép számmal adódtak lehetőségeink a gólszerzésre. Az utolsó húsz percre megfogyatkozott a zuglói alakulat, de így is átvették az irányítást a hazaiak, Molnár Krisztián góljával pedig egyenlítettek is a hajrában. A vége tehát 1–1 lett, a felek megosztoztak a pontokon, a mieink első győzelme tovább várat magára.

BLSZ IV: Puebla FS IIBKM-Közterület SK II 3–3 (2–0)
Gólszerző: Petike (27.), Klár (32. – öngól), Megyesán P. (85.), ill. Komjáthy (49.), Nádudvari (63.), Ignácz (75.)
Kiállítva: Jóni (88.)

Fordulatos mérkőzést játszott a Puebla II a Közterülettel a negyedik liga 4. fordulójában. Jobban kezdtek a mieink, a fölény pedig az első félóra végéhez érve góllá, gólokká érett, Petike János találata után Klár János öngóljával 2–0-ra vezettünk. A második játékrész elején aztán ritmust váltottak a vendégek, előbb szépítettek, majd kisvártatva egyenlítettek is. Ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon bement, negyedórával a vége előtt a vezetést is megszerezte a rivális, amely Ignácz Dávid gólja után talán már úgy érezte, zsebben a három pont. A mieink ugyanakkor nem adták fel, mentek előre, nagy erőket mozgósítottak, a 85. percben pedig Megyesán Péter beköszönt, így sikerült itthon tartanunk az egyik pontot. A végén még Jóni Norbertet kiállította a játékvezető, de az eredmény már nem változott, 3–3-as döntetlennel ért véget a mérkőzés, második számú felnőttcsapatunk pedig immár három forduló óta veretlen a bajnokságban.