Jön a jubileumi Októberfeszt!

Megjelent: 2021. október 22.

Már csak egyet kell aludni a nagy napig, szombaton 9 órától elrajtol a X. CMS Októberi Futballfesztivál a Goldball Parkban.

Velünk élő történelem: nemzeti ünnepünkön, október 23-án immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Októberi Futballfesztivál, most először az impozáns Goldball Parkban. Korábbi társszervezőnk, a Csep-Gól FC sportvezetői áldozatos munkájának is köszönhetően az elmúlt években Dél-Pest legnagyobb futballfiesztájává nőtte ki magát a rendezvény, amely jóval több, mint egy utánpótlástorna, az ország különböző szegleteiből érkező fiatalok a rangos mérkőzések mellett valódi élménycsomaggal gazdagodhatnak a fővárosban. Ezúttal is hosszú hónapok szervezőmunkája előzte meg a szombati viadalt, minden korábbinál különlegesebb audiovizuális élménnyel, tízórányi élő közvetítéssel, s összesen nyolc pályával készülünk a nagy napra. Ha már a számoknál tartunk, 24 óra alatt betelt a szabad helyek 60%-a, egy héttel a jelentkezési felület megnyitását követően pedig már véglegessé vált a mezőny. Négy korosztályban összesen 37 csapat nevezését fogadtuk el, akik összesen 102 mérkőzést játszanak majd egymással a jubileumi tornán. Nem csupán a résztvevők, vagy épp a mérkőzések számát tekintve lépett szintet a rendezvény. A CMS személyében új névadó főtámogató segíti munkákat, a legjobb csapatok ezáltal fényes medáliákkal, trófeákkal és oklevelekkel gazdagodnak az eredményhirdetés során.

Az U7-eseknél, valamint az U9-eseknél 9 órakor kezdődnek a küzdelmek. Előbbi korosztályban a hét nevező csapat két pályán 1×12 perces körmérkőzéseket játszik egymással (a sorsolás ide kattintva letölthető), míg a nagyobbak esetében két ötös csoportba sorsoltuk a gárdákat, ahonnan az első kettő jut tovább az elődöntőbe, melyek két győztese 12 órától méri össze tudását a fináléban. A házigazda Puebla ebben a korosztályban a Mészöly Focisuli 2014-es csapata, a Szentlőrinc, a Budai FC piros csapata és a Félegyházi TSI társaságában az A-csoportba kapott besorolást (teljes csoportbeosztás és menetrend itt). 10 órakor kezdenek az U11-esek, ahol szintén szoríthatunk a mieinknek, a csoportkörben sorrendben a Carvalho, a Félegyháza, a Budai és a Gyömrő lesz az ellenfelünk, a döntőt 13 órától rendezik a centerpályán (sorsolás itt). A délutáni programban, 14 órakor rajtolnak el a királykategória, azaz az U13-as korosztály küzdelmei, szintén tíz csapat részvételével, fiataljainak a Mészöly fehér csapata mellett a Dunaújvárossal, a Félegyházával és a Jászberénnyel kell megharcolniuk a továbbjutásért. A döntőt 17 órától rendezik, amelyet látványos záróünnepség követ, a torna menetrendje ide kattintva elérhető.

A X. CMS Októberi Futballfesztiválra a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött. Parkolási lehetőség csak a csapatvezetők számára biztosított, így ajánljuk a tömegközlekedés használatát (1-es villamos, Ferencváros vá. megálló). Minden korosztály mérkőzéseiről élőképes közvetítésekkel jelentkezünk Facebook oldalunkon, míg ide kattintva folyamatosan frissülő, élő eredménykövetőt találnak majd.