Hazai pályán ejtettek nagyvadat U-19-eseink

Megjelent: 2018. október 13.

A kettős rangadók hangulatát szerettük volna megidézni legújabb kezdeményezésünkkel, melynek köszönhetően U-14-es és U-19-es csapatunk hazai mérkőzésére egymás után került sor vasárnap a Papírgyár pályán. Szerencsére sokan éltek a lehetőséggel, így mindkét mérkőzésre zsúfolt lelátók előtt került sor, azt pedig külön öröm volt látni, hogy a serdülők közül sokan felültek a lelátóra, hogy szurkoljanak a “nagyoknak”. Ha már serdülők: U-14-eseink ezúttal a Mészöly Focisuli gárdáját fogadták, s a csapatok kitűnő futballidőben léphettek pályára. Már az első percektől kezdve a mieink irányították az összecsapást, s bár valódi gólhelyzetig csak elvétve sikerült eljutnunk, a labdabirtoklási mutatókban egyértelműen ellenfelünk fölé kerekedtünk. Ezért is érte hideg zuhanyként a hazai drukkereket, amikor Sótonyi az első játékrész hajrájában a Mészölynek szerzett vezetést. A szünet után már pontosabban játszottunk a mezőnyben, és így jöttek is a lehetőségek, de Boros remek védésekkel jelentkezett, ahogy pedig az ilyenkor lenni szokott, egy ellentámadásból az 50. percben megduplázták előnyüket a vendégek. Innen már nem volt visszaút, így – bár nagyot küzdött -, kétgólos vereséget szenvedett U-14-es csapatunk a Mészöly Focisulitól.

BLSZ U-14, 2. csoport
6. forduló
Puebla 13 FC – Mészöly Focisuli 0:2 (Sótonyi 33′, Pálfistyák 50′)
Csepel, Papírgyár pálya, 70 néző. Vezette: Várhegyi.

Babulják Zoltán, vezetőedző: Bosszantó a vereség, hiszen többet birtokoltuk a labdát, mint ellenfelünk, mi domináltunk, azonban ők rúgták a gólokat. Ha a helyzetkihasználásunkon javítani tudunk és a mezőnyben még pontosabban játszunk, eredményesebben szerepelhetünk.

A vasárnapi menü második fogásaként a remek formában lévő U-19-es csapatunk is pályára lépett, mégpedig valódi szuperrangadón, hiszen ellenfelünk a hibátlan mérleggel listavezető Airnergy gárdája volt. A remek hangulatban lejátszott összecsapás első félideje inkább parázs ütközeteket, mintsem helyzeteket hozott (ezen a ponton érdemes kiemelnünk a kettős rangadó mindkét összecsapásán közreműködő Várhegyi sporttárs akkurátus és következetes bíráskodását), egy-egy lehetőség adódott mindkét oldalon, ám ezek kimaradtak, így a játék képe alapján igazságos döntetlennel fordulhattak a felek. A második játékrész elején aztán Szabó Bence szépségdíjas találatánál felrobbant a lelátó, s a gól lendületet adott a mieinknek, akik futószalagon dolgozták ki a helyzeteket. A mezőnyfölény ellenére olykor-olykor a listavezető is eljutott a tizenhatosunk előteréig, ott azonban mindig volt egy remek ütemben blokkoló láb, a távoli kísérleteket pedig Nagy Ákos rendkívül magabiztosan hárította. A hajrára már érezhetően egyre frusztráltabbá váltak a vendégek, ez azonban nem zavarta meg a mieinket, akik a lefújásig megőrizték egygólos előnyüket, és valódi nagyvadat ejtettek, győzelmükkel pedig feljöttek a tabella negyedik helyére. Szombaton újabb jelentős erőpróba vár a Pueblára, hiszen a harmadik Vecsés otthonában lépünk pályára: egy esetleges győzelemmel egy újabb közvetlen riválisunkat utasíthatnánk magunk mögé.

BLSZ U-19, 1. csoport
6. forduló
Puebla FS TFC – Airnergy FC 1:0 (Szabó 47′)
Csepel, Papírgyár pálya, 55 néző. Vezette: Várhegyi.

Eszes László, vezetőedző: Bravúr a javából! Remekül játszva végig kézben tartottuk a mérkőzést, s bár egy gól döntött a javunkra, egy percig sem forgott veszélyben a rangadó megnyerése. Gratulálok a srácoknak!