Hatvan percig pariban voltak U14-eseink a Mészöllyel

Megjelent: 2021. március 29.

Remek mérkőzést vívott U14-es csapatunk a magyar utánpótlásnevelés egyik fellegvárának számító Mészöly Focisulival, a vendégek csupán az utolsó tíz percben tudták eldönteni a pontok sorsát.

Az elmúlt hetek erőltetett menetét követően ezúttal mindössze egy Pueblás érdekeltségű mérkőzést rendeztek a hétvégén, U14-es csapatunk a Mészöly Focisulit látta vendégül a Papírgyári pályán. Ősszel, idegenben már sikerült megnehezítenünk esélyesebb riválisunk dolgát, akkor 5–3-as vereséget szenvedtünk, s ezúttal is szerették volna megráncigálni az oroszlán bajszát Babulják Zoltán legényei.

Jól is kezdett a Puebla, már az ötödik percben nagy helyzetbe kerültek a mieink, s bár ekkor még Bottlik védeni tudott, negyedóra elteltével már tehetetlen volt, Kovács Krisztián találatával megszerezte a vezetést a házigazda. A vendégek a folytatásban átvették az irányítást, míg a mieink veszélyes ellentámadásokból veszélyeztek, így mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, kifejezetten élvezetes mérkőzést vívtak a csapatok. Az első játékrész hajrájában aztán Arató kihasznált egy védelmi megingást, ezzel egyenlített a Mészöly.

A fordulás után sem változott a játék képe, a többet támadó vendégcsapat Arató révén fordított, de a Puebla hátrányban veszélyesebbé vált, s a fokozódó nyomás Kovács révén negyedórával a vége előtt góllá érett. A belső védőként és támadóként egyaránt bevethető játékos felé sok ívelés érkezett, ezekből pedig rendre helyzetek alakultak ki, miközben ellenfelünk türelmesen szövögette támadásait. Hatvan percig egyenrangú partnernek bizonyult csapatunk, de a hajrában minden összejött a Mészölynek, Arató újabb két gólt jegyzett, s végül 6–2-re nyertek a vendégek. 

Puebla FS TFC – Mészöly FS 2–6 (1–1)

Puebla: Virágh – Szikra, Kurucz, Gulyás, Takács D., Kovács K., Bene, Attia, Banner S.

Csere: Hanyecz, Kerepesi, Vass Á., Nagy Á.

Vezetőedző: Babulják Zoltán

Gólszerzők: Kovács K. 14., 54., ill. Arató 33., 40., 66., 70., Nagy Sz. 62., Turbucz 63.