Gólfesztivál a nyitányon

Megjelent: 2022. szeptember 11.

Beindult a nagyüzem a bajnokságokban: szombaton második számú felnőttcsapatunk, vasárnap U14-es együttesünk aratott magabiztos győzelmet, ám a BLSZ II-es gárda nem tudta borítani a papírformát.

U14: Puebla FSMerkapt SE 18–0 (10–0)
Gólszerző: Tóth M. (8., 66.), Józsa (12., 15., 21., 25., 42.), Bíró (18., 29., 45., 63.), Patály (20., 40.), Kurucz (11., 32., 60., 69.), Varga (70.)

Végre korosztályos csapatunk is elkezdte a bajnokságot, fiataljaink az első fordulóban a Merkapt SE gárdáját látták vendégül. Hamar megmutatkozott, hogy jól sikerült a felkészülés, Tóth Mátyás Tas már a 8. percben bevette a lelkesen, sportszerűen küzdő rivális kapuját, majd a szünetig meg sem álltak tízig a mieink. Józsa Vince öt, Kurucz Roland és Bíró Máté négy gólt szerzett, de Patály Roland és a lefújás előtt Varga Sebestyén is betalált, kapusunk, Balog Bendegúz pedig kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést. Ha hozzátesszük, hogy a Merkapt a jelenlegi listavezető RAFC együttesétől nagy csatában, 4–3-ra kapott ki, a mieink fölényes sikere különösen biztató a folytatásra nézve.
Babulják Zoltán, vezetőedző: „Nagyon vártuk a rajtot, és szerencsére minden várakozást felülmúlt a játékunk. Az első perctől kezdve gólra törően, kombinatív játékkal, szép támadásokat vezetve játszott a csapat. Az eredménnyel továbbra sem foglalkozunk, mert a fejlődés a legfontosabb, márpedig az megkérdőjelezhetetlen.”

BLSZ IV: Puebla FS IIPiramis Pestszentlőrinc 4–2 (3–1)
Gólszerző: Kővári (39.), Menyhárt (42.), Jóni (44., 46.), ill. Rontó (15.), Ladányi (62.)

Második számú felnőttcsapatunk vereséggel kezdte az idényt, ám a javítási lehetőségre nem kellett sokat várni, szombaton hazai környezetben is bemutatkoztak a mieink. Jobban kezdte a mérkőzést a Puebla II, az első negyedórában helyzetek garmadáját alakította ki együttesünk, ám sajnos a befejezésbe rendre hiba csúszott. Ami kimaradt az egyik oldalon, bement a másikon… Rontó Kristóf góljával vezetést szereztek a vendégek, de a folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, s még a szünet előtt fordítottunk. Öt perc leforgása alatt Kővári Tibor, Menyhárt Norbert és Jóni Norbert is betalált, így 3–1-es előnyben mehettünk pihenőre. Jóni a második játékrész elején ismét megvillant, de nem sokkal később érkezett a válasz Ladányi Krisztiántól. Mint később kiderült, ezzel ki is alakult a 4–2-es végeredmény, a hátralévő időben ugyanis mindkét kapus lehúzta a rolót.
Babulják Zoltán, játékos-edző: A mérkőzés elejétől mi domináltunk, így hideg zuhanyként ért a vendégek vezető gólja, ami nem volt benne a mérkőzésben. Hátrányban is nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, de a lehetőségeinkkel nem sáfárkodtunk jól. Szerencsére volt tíz percünk, amikor koncentráltunk, ezzel gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. A hátralévő időben több tiszta helyzetünk is volt, s bár nem tudtuk kihasználni őket, ezúttal ez is belefért.”

BLSZ II: Budatétény SEPuebla FS 6–1 (3–0)
Gólszerző: Papp Á. (28., 31.), Hirsch (35.), Kalászdi (57.), Dorogi (68.), Vaár (89.), ill. Huzián (55.)

Új igazolásunk, Huzián Renátó megszerezte első gólját a Pueblában – és ezzel le is jegyeztük a találkozó minden pozitívumát. Az elmúlt idényhez hasonlóan az idén is nagyon erős hazai környezetben a Budatétény, s bár első számú felnőttcsapatunk félórán át jól tartotta magát, a hét perc alatt kapott három gól derékba törte a lendületet. A szünet után összejött a szépítés, de azonnal érkezett a válasz is, a folytatásban pedig már csak a házigazda talált be, amely magabiztos győzelmet aratott. A mieink két forduló után pont nélkül állnak, jövő vasárnap az eddig hibátlan Újpesti Flotta érkezik a Goldball Parkba.