Fiataljaink is bemutatkoznak a bajnokságban

Megjelent: 2020. szeptember 6.

A felnőtt csapat szombati, Törökbálint elleni sikere (0–3) után az utánpótlásban is beindul a nagyüzem, előbb vasárnap déltől U16-os együttesünk lép pályára a Kelen SC otthonában, majd hétfőn 16:30-as kezdettel hazai környezetben szurkolhatunk U14-eseinknek. A két gárda vezetőedzőjét, Babulják Zoltánt ezúttal arról faggattuk, hogy milyen változások mentek végbe a keretekben a nyáron, s az erőviszonyok ismeretében milyen szereplést várhatunk a Pueblás legényektől.

U14-es korosztály: Annak ellenére, hogy a bajnokság a 2007-es korosztály számára került kiírásra, zömében 2009 és 2008-as gyermekekkel vágunk neki a küzdelmeknek, így az elsődleges célunk, hogy ezen növendékeink már most kezdjék megszokni, tanulni a nagypályás futballt. Előzetesen azt kértem a srácoktól, hogy lehetőség szerint tudatos, gyakorolt elemeket alkalmazzanak a mérkőzéseken, de a saját kreativitásuk ne kerüljön háttérbe. Egyénileg minden játékosunk képzettnek és ügyesnek számít, s ha csapatként is jól tudunk dolgozni, könnyedén kompenzálhatjuk az életkorból adódó hátrányunkat.

Őszi menetrend: Pestszentimre (H), Gázgyár (V), Goldball (H), Mészöly (V), Gerrzo (H), Őrmező (V), Hidegkút (H), Kelen (V), CsHC (H), Merkapt (H), Rákosszentmihály (V), Újpalota (H), II. Kerület (V)

U16-os korosztály: A tavalyi keretünkből két meghatározó játékosunk eligazolt, ez pedig értelemszerűen befolyásolja az új játékunkat, taktikánkat. Jó hangulatban zajlott a felkészülés, talán ennyire összetartóak még soha nem volt a társaság, a csapatkapitányunkat is döntő többséggel választották meg a játékosok. Bízom benne, hogy ez az egység kitart a bajnokság végéig, s szervezett futballal, egymást kisegítve pótolni tudjuk majd a hiányzó láncszemeket.

Őszi menetrend: Kelen (V), Újpesti Haladás (H), Nagytétény (H), Szigethalom (V), Gerrzo (V), Pestszentimre (H), II. Kerület (V), Lőrinc United (H), Kelen (H), Újpesti Haladás (V), Nagytétény (V)