Elit Kupa: Újpesti dominancia az U12-eseknél

Megjelent: 2021. február 23.

Mindenféle költői túlzás, nagyzolás nélkül állíthatjuk, hogy egyesületünk tízéves fennállásának legrangosabb tornáit rendeztük februárban, a Puebla Elit Kupára U9-es és U12-es korosztályban is hazánk legjobbjai kaptak meghívást. Utóbbiak február 20-án, az impozáns Soroksári Sportcsarnokban mérték össze erejüket, s bár a pandémia okán ezúttal sem lehettek jelen szurkolók a helyszínen, élő közvetítésünknek köszönhetően izgalmas, színvonalas mérkőzéseket, parázs csatákat élvezhetett a nagyközönség.

A szervezők a meghívott csapatok kiválasztásánál törekedtek arra, hogy pikáns párharcok alakulhassanak ki, így a torna szervezője mellett a hazai környezetben szereplő “kis Fradi”, azaz a Soroksár, valamint a Zsámbéki-medence legnagyobb utánpótlásközpontjának számító Viadukt Biatorbágy is tiszteletét tette az Elit Kupán. A legkülönlegesebb összecsapásnak azonban kétségkívül a két újpesti nagyágyú, a 135 éves Újpesti TE, valamint az élvonalbeli Újpest FC csatája tűnt, nem véletlenül zárta ez a találkozó a csoportmérkőzések sorát.

A Puebla Focisuli célja a mezőny erősségének ismeretében a tisztes helytállás lehetett, ennek ismeretében bombameglepetésnek számított, hogy a mieink rögtön az első mérkőzésükön hátrányból felállva 2–1-es győzelmet arattak az ÚFC felett. Izgalomból a folytatásban sem volt hiány, a Soroksár például az utolsó percben szerzett góllal verte a Viaduktot, de a két újpesti gárdától sima vereséget szenvedett. Sajnos a mieinknek sem termett több babér, a folytatásban már érvényesült a papírforma, s bár a biatorbágyiaktól csupán két, a Soritól pedig egyetlen gólt kaptunk, pontot nem sikerült szereznünk, így az ötödik helyen zártunk. A csoportkör utolsó találkozóján az Újpesti TE 3–1-re legyőzte az Újpest FC együttesét.

A harmadik helyért a Viadukt Biatorbágy és a Soroksár mérkőzött meg egymással, s bár utóbbi korán vezetést szerzett, a Viadukt nem hagyta magát, számos helyzetet is kialakított a hajrában. Gólt azonban nem tudtak szerezni a fekete mezesek, így ahogyan a csoportkörben, a bronzmérkőzésen is egygólos győzelmet aratott a Soroksár. A fináléban a két újpesti együttes mérte össze erejét, s az Újpesti TE végig uralva a mérkőzést, a gólkirály Sztojka Márk találatával 1–0-ra legyőzte az ÚFC-t, így magasba emelhette a győztesnek járó trófeát. A látványos eredményhirdetésen a Queen dallamaira vonultak be a csapatok, a bajnokcsapat tagjai konfettiesőben kapták meg aranyérmeiket, de a Puebla sem maradt díj nélkül, a legjobb hazai játékosnak Gulyás Józsefet választotta a szakmai stáb. A torna legnagyobb győztese mégis a közönség, amely egy helyen, egy időben láthatta a jövő magyar klasszisait – és még csak most kezdődött el a jubileumi év…