Éld át újra, 1. rész: így vettük ostrom alá Egert

Megjelent: 2020. május 17.

„A hétvégén az U-8-as korosztályunk nemzetközi tornán szerepel Eger városában. Egy élménnyel biztosan gazdagabban érkeznek majd haza növendékeink, de reméljük éremmel is. Hajrá fiúk!”

A fenti idézet közösségi oldalunkról származik, 2013 novemberében e szavakkal harangoztuk be a VI. Agrapipe Kupa Nemzetközi Teremtornát, melyre egyesületünk is meghívást kapott. Folyamatosan fejlődő, növekvő egyesületként már az is nagy eredménynek bizonyult volna, ha tisztességgel sikerül helytállnunk a bombaerős mezőnyben, az éremszerzés inkább a vágyak, mintsem az elvárások kategóriájába tartozott. Ehhez képest döntőbe jutottak fiataljaink Egerben, s bár a CsHC együttese már nagy falatnak bizonyult, ám az Orosháza elleni elődöntős sikerünkre rendkívül büszkék lehettünk, az ezüstérem pedig gyönyörűen csillogott a Pueblás legények nyakában. A torna legjobb kapusa ráadásul hálóőrünk, Márfi Dominik lett, de ki kell emelnünk a kisebb sérüléssel küzdő Lampert Ákos játékát is – a tehetséges támadó később megfordult a Honvédban is, majd épp döntőbeli ellenfelünkhöz szerződött. Akkoriban még csak a szakmabeliek sejthették, hogy ez a korosztály sokra hivatott, Balázs Krisztián és társai azonban évről-évre egyre jobban szerepeltek az utánpótlástornákon, az pedig egészen hihetetlen, hogy napjainkban ezek a fiúk már a középiskolára készülnek, s nagypályás bajnokságban öregbítik a Puebla hírnevét.

Egerben azonban nem csupán a teremszezonban van élet, nyaranta is benépesül a Felsővárosi Sporttelep, ezúttal pedig az emlékezetes, 2018-as menetelésünket elevenítjük fel. Jubileumi tornát rendeztek abban az évben, ugyanis huszonötödik alkalommal gyűltek össze négy napra Magyarország legjobb akadémiái és futballműhelyei, fiataljaink pedig remekül helytálltak Egerben, bizonyítva ezzel, hogy az élvonalhoz tartozó, tehetősebb csapatokkal is képesek felvenni a versenyt. A csoportkör során U-9-es együttesünk öt alkalommal lépett pályára, s a mieink parádés játékkal, három győzelmet aratva bejutottak a legjobb nyolc csapat közé. A sikerekben oroszlánrészt vállalt Gyánó Marcell, aki szépségdíjas találatokkal örvendeztette meg a kilátogató szurkolókat. Az esős csoportmérkőzéseket követően a negyeddöntőre már verőfényes napsütésben vonulhattak ki a csapatok, ellenfelünk pedig a csoportkört hibátlan mérleggel záró Gödöllő együttese volt. A tisztes helytállás ezúttal is összejött, ám a gödöllőiek végül érvényesítették a papírformát, és 6:3-ra győztek, így a mieink elbúcsúztak az idei Aventics Kupától. Gyánó személyében azonban egy új csillag született Egerben, s az egész csapatra büszkék lehettek a szurkolók, a legjobb nyolc között zárni egy ilyen rangos tornán ugyanis nem kis teljesítmény.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a csapatokat, edzőket, szülőket és gyerekeket, hogy a koronavírus kapcsán kialakult nemzetközi helyzet miatt az idei Nemzetközi Labdarúgó Torna későbbi időpontban kerül megrendezésre, a torna tervezett időpontja 2020. augusztus 6-9.az egri torna honlapján ez a közlemény fogadja a csapatokat. Amennyiben megrendezésre kerül a viadal, minden bizonnyal idén is tapsolhatunk majd Pueblás góloknak, addig azonban marad a visszaemlékezés, és a remény, hogy hamarosan együtt ünnepeljük majd a válság végét. És mi lenne erre alkalmasabb, mint egy egri futballtorna?