Sokáig pariban voltunk a bajnokaspiránsokkal

Megjelent: 2020. október 13.

Sűrű hetet tudhatnak maguk mögött U16-os legényeink, akik előbb szerdán a Szigethalom ellen léptek pályára, majd vasárnap a Hegyvidék-Gerrzo otthonában volt jelenésük. Babulják Zoltán tanítványai a bajnokság két legnagyobb favoritja ellen törekedtek a tisztes helytállásra, s bár a pontszerzés a papírformának megfelelően egyik mérkőzésen sem sikerült, az első félidőben mindkét riválissal pariban voltunk, s játékban is akadtak biztató jelek.

A Szigethalom elleni összecsapás gyors gólváltással indult, Hortolányi találatára a remek formában futballozó Balázs Krisztián felelt, válaszolt, majd mindkét oldalon adódtak nagy helyzetek, s bár ellenfelünk birtokolta többet a labdát, védelmünk jól állta a sarat. Kiss Márk büntetőjével aztán ismét vezetést szerzett a Szigethalom, a második félidőből pedig alig negyedóra telt el, amikor már háromgólos előnyben voltak a kék-sárgák. A végül négy gólig jutó Szakállas Imre vezetésével, gyors ellentámadásokból hamarosan újabb három találatot rámolt be ellenfelünk, ezzel pedig el is dőltek a nyitott kérdések. A mieink azonban nem adták fel, s a hajrában Bene Bence még kozmetikázott az eredményen, végül hattal bizonyultak jobbnak a szigethalmi legények.

Vasárnap a három forduló után hatvanegy rúgott és nulla kapott góllal álló Gerrzo otthonában léptünk pályára, s bár ellenfelünk mérlege sokat elárul az erőviszonyokról, nem feltartott kézzel érkeztek a Pasaréti útra a mieink. A 2005-ös játékosokra alapozó Gerrzo egy távoli bombával hamar megszerezte a vezetést, de egy kontratámadás végén egalizáltak a mieink, így a szünetben 1–1 állt az eredményjelzőn. A fordulás után újabb gólt szerzett ellenfelünk, majd Attia előtt adódtak egyenlítési lehetőségek, ám kiválóságunk ezúttal pontatlanul célzott. A védekezésünk ellenben egészen a 83. percig jól működött, ám ekkor megtört a jég, s végül négygólos vereséget szenvedtünk a bajnokaspiránstól. Szégyenkezésre azonban így sincs okunk, ugyanis színvonalas mérkőzést játszottunk a Gerrzoval, amely első szezonbeli gólját a Puebla Focisulitól kapta.

U16: Szigethalom SC – Puebla FS TFC 8–2 (1–1) / Hegyvidék-Gerrzo – Puebla FS TFC 5–1 (1–1)

Babulják Zoltán, vezetőedző: „Kellett néhány forduló, hogy játékba lendüljünk, de szerencsére mostanra látszik a befektetett munka, sokat léptünk előre a futball minden elemében. A legjobbakkal egyelőre nem vehetjük fel a versenyt, mindkét mérkőzésen a hajrában ütközött ki a csapatok között lévő tudásbeli különbség.”