U15: a fordulás után parádéztunk Sóskúton

Megjelent: 2019. október 13.

Sóskúton lépett pályára U15-ös együttesünk a Budapest Bajnokság hetedik fordulójában, a mieink a középmezőnyhöz tartozó Asterix SC otthonába látogattak. Péli Norbert és Babulják Zoltán tanítványai nem kezdték rosszul a mérkőzést, az első félidő hátralévő részében azonban kiegyenlített játék és kevés helyzet jellemezte az összecsapást. Mindkét oldalon voltak hibák, ezek közül azonban csak egyet sikerült kihasználni, a játékrész utolsó percében Kis Benedek talált a hazaiak kapujába, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után rendkívül motiváltan lépett pályára ellenfelünk, s Koszta Benedek révén néhány perc leforgása alatt ki is egyenlített az Asterix. A mieink azonban nem ijedtek meg a bekapott góltól, s Babulják Márk kisvártatva ismét előnyhöz juttatta a Pueblát, két perccel később pedig Gál Milán is feliratkozott a gólszerzők közé. Gál helyére a hat hét kényszerpihenő után visszatérő Balázs Krisztián érkezett, csapatunk pedig ismét begyújtotta a rakétákat, és újabb két gólt szerzett – Babulják mellett a Papírgyári Napló októberi címlapsztárja, Kis Benedek is második gólját szerezte. A hajrára még jutott egy gyors gólváltás, ám ez már nem osztott, s nem szorzott: csapatunk végül fölényes, 6-2-es győzelemmel tért haza Sóskútól, s pontszámban beérte riválisát.

BLSZ U15, 2. csoport
7. forduló
Asterix SC – Puebla 13 FC 2 – 6 (0 – 1)

Gólszerző: Koszta (43′), Lakatos (76′), ill. Kis (38′, 65′), Babulják (55′, 64′), Gál (57′), Albert (80+5′)
Sóskút, 45 néző. Vezette: Jakab

Babulják Zoltán, vezetőedző: Az első félidőben kissé bealudtunk, ám a szünet után sikerült fizikálisan felőrülnünk ellenfelünket, és megérdemelt győzelmet arattunk. Támadásban parádéztunk, s nagyobb koncentrációval akár fölényesebb győzelmet is arathattunk volna.

A 7. forduló további eredményei:

ASR Gázgyár – Jövő SE 16 – 2
Kelen SC – Üllői SE 3 – 2
Fót SE – Pilisi LK 14 – 0

Balázs Krisztián hat hét kihagyás után tért vissza