U14: tovább javította mérlegét csapatunk

Megjelent: 2019. november 22.

Lassacskán elérkezik a téli szünet ideje az U14-es Budapest Bajnokságban, ám a jól megérdemelt pihenőért alaposan megdolgoznak a fiúk: Babulják Zoltán legénysége negyvennyolc órán belül kétszer is pályára lépett, előbb a mindenkire veszélyes Újbuda, majd a tabella hátsó régiójában tanyázó Pasarét ellen.

A kedd délutáni matiné időpontjában ezúttal Újbudán volt jelenése U14-es játékosainknak, akik a szó szoros értelmében az iskolapadból érkeztek a rangadóra. Az első percekben még a Dózsa-féle parasztfelkelés vagy a Pitagorasz-tétel körül foroghattak a gondolatok, a hazaiak ugyanis jóval élesebben kezdték a rangadót, s nyolc perc elteltével Nagy Bálint remek ütemű érkezése után meg is szerezték a vezetést. Sokáig szerencsére nem kellett várni a válaszra: az egész mérkőzésen remekül mozgó Babulják Márk néhány minutummal később egalizált. A nyolcadik helyen álló hazaiak a harmadik legkevesebb gólt szerezték a teljes mezőnyben (a találkozó előtt ez a szám tizenöt volt), így várható volt, hogy a folytatásban sem a kreatív támadójátékra, hanem a stabil védekezésre helyezik a hangsúlyt. Így is történt, az Újbuda átengedte a területet csapatunknak, hátul azonban keveset hibáztak Laki Imre tanítványai, ennek köszönhetően pedig nagyobb helyzetek nem alakultak ki az újbudai kapu előterében. A fordulás után aztán magasabb fokozatra kapcsolt a Puebla, elsősorban a széleken rendkívül agilisan játszottak a mieink, s futószalagon jöttek a ziccerek is. Ezek azonban kimaradtak, a futball törvényszerűsége értelmében pedig a túloldalon Nagy szép góllal zárt le egy kontrát, ezzel ismét megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen a középkezdést követően nem sokkal Babulják is megszerezte önmaga és csapata második találatát, így egy ponttal távozhattunk az Újbuda otthonából.

BLSZ U14, 3. csoport
6. forduló (elhalasztott mérkőzés)
Újbuda FC – Puebla 13 FC 2– 2 (1 – 1)

Gólszerző: Nagy (8′, 51′), ill Babulják (13′, 52′)
Kánai út, 40 néző. Vezette: Weigl

Két nappal később, csütörtökön a Goldball Parkban csaptunk össze a pasarétiekkel, akik eddigi tíz mérkőzésükből csupán a Szent István SE-t tudták legyőzni, a listavezető CsHC elleni egygólos vereség azonban intő jel lehetett a mieink számára, hiszen aki nem veszi komolyan a Pasarétet, könnyen beleszaladhat egy szorosabb mérkőzésbe. Szerencsére azonban a Puebla az első percektől fogva profi hozzáállást mutatott, jó játékával megtisztelte ellenfelét, és végül Babulják Márk hat (!), valamint Babalola kettő, továbbá Balázs, Siklósi és Attia egy-egy góljával tizenegy gólos győzelmet aratott. A góllövést tehát alaposan gyakorolhatták a fiúk, a szezonzárón pedig szükség is lesz a gólokra, hiszen november 23-án, szombaton 10 órától a hibátlan Gloriett csapatát fogadjuk a Papírgyári pályán. Hajrá, Puebla!

BLSZ U14., 3. csoport
2. forduló (elhalasztott mérkőzés)
Puebla 13 FC – Pasarét FC 11 – 0 (4 – 0)
Gólszerző: Babalola (7′, 69′) Babulják (11′, 30′, 42′, 60′, 62′, 65′), Balázs (16′), Siklósi (48′), Attia (55′)
Goldball Park, 50 néző. Vezette: Kertész

Babulják Zoltán, vezetőedző: Tovább javítottuk a mérlegünket, ám nem lehetek teljes mértékben elégedett, mert Újbudán jobb helyzetkihasználással többgólos győzelmet arathattunk volna. A Pasarét ellen kifejezetten jól játszottunk, remek gyakorlás volt a szezonzáróra. Jó formában vagyunk, elkaphatjuk a Gloriettet.

Ponttal távoztunk Újbudáról