U14: öt góllal küldtük haza a veretlen Gloriettet!

Megjelent: 2019. november 24.

Utolsó mérkőzését is lejátszotta U14-es csapatunk, akik szombaton a hibátlan Gloriett gárdáját fogadták a Papírgyári pályán. Nem várt könnyű mérkőzés a mieinkre, ugyanis ellenfelünk csupán két gólt kapott az eddig lejátszott tíz találkozóján. Az előjelek ellenére azonban egyáltalán nem kezdett megilletődötten a Puebla, a mieink az első percektől fogva magas iramot diktáltak, s többet birtokolták a labdát, mint a vendégek. A Gloriett azonban bizonyította, hogy miért kapta a legkevesebb gólt a mezőnyben, kemény, ám sportszerű védekezésének köszönhetően a kritikus első negyedórában nem alakult ki nagyobb helyzet. A félidő derekához érve aztán az ihletett formában futballozó Babulják Márk villant egyet, megszerezve ezzel a vezetést a Pueblának! Ellenfelünk igyekezett magasabb fokozatra kapcsolni, Nagy Ábel azonban állta a sarat, így a szünetben maradt az 1-0-ás hazai előny.

A fordulás után fáradni kezdtek a vendégek, s egyre több pontatlan átadás jellemezte játékukat. A mieink elsősorban kivárásra játszottak, s ennek meg is lett az eredménye: a 44. percben Babulják csapott le egy labdára, s szerezte meg csapatunk második gólját, majd egy szép összjátékot követően tíz perccel később ismét Babulják volt eredményes, ezzel máris több gólt lőttünk a Gloriettnek, mint előző tíz ellenfele együttesen! A hajrára mentálisan is teljesen szétesett ellenfelünk, a mi oldalunkon pedig Balázs Krisztián és Kovács Krisztián is beköszönt, így ötgólos győzelemmel tettük fel a koronát parádés őszi szezonunkra. Csapatunk a negyedik helyen telel, a bajnokság jövő márciusban folytatódik majd.

BLSZ U14, 3. csoport
13. forduló
Puebla 13 FC – Gloriett SE 5– 0 (1 – 0)

Gólszerző: Babulják (26′, 44′, 53′), Balázs (63′), Kovács (75′)
Papírgyári pálya, 35 néző. Vezette: Besenczi

Babulják Zoltán, vezetőedző: Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, egységes csapatként múltuk felül az egyik bajnokesélyest, ráadásul imponáló különbséggel. Sikerült feltérképeznünk ellenfelünk gyenge pontjait, s az első félidőben olyan iramot diktáltunk, amit a folytatásban már nem bírtak a vendégek. Gratulálok a srácoknak!

Az év meccsén ütöttük ki a Gloriettet!