U13-asaink is elkezdték

Megjelent: 2021. szeptember 13.

A legfiatalabb bajnoki korosztályunk számára is elkezdődtek a küzdelmek a mögöttünk hagyott hétvégén, továbbá két felnőttcsapatunk is pályára lépett.

BLSZ II: BEH-Szent István SE–Puebla 6–1 (3–0)
Gólszerző: Kulcsár (13.), Csoma-László (23.), Bagyinszki (37.), Czinege (54.), Kulcsár (59.), Ángyán (90+1.), ill. Sárközy (62.)

Az Inter elleni bajnoki elmaradt, így a bajnokaspiráns Szent István ellen játszotta le Eszes László együttese a Puebla történetének első BLSZ II-es mérkőzését. Nem indult jól a találkozó, esélyesebb riválisunk két gyors támadásból szerzett góllal az első játékrész feléhez érve mér kettővel vezetett. A folytatásban a mieink előtt is adódtak lehetőségek, Sárközy Bence lövését követően ápolásra szorult a hazai kapus, s Tóth Artúr is betalálhatott volna, de nem tudta gólra váltani helyzetét. Nem úgy Bagyinszki Kristóf, aki a 37. percben megszerezte a Szent István harmadik találatát is, így a szünetre tetemes előnnyel mehetett riválisunk. A fordulás után negyedóra alatt végleg eldőlt a mérkőzés, védelmi megingásainkat kihasználva Czinege és Kulcsár is betalált. Sárközy Bence kisvártatva szépített, ám ennél többre ezen a napon nem futotta a Puebla erejéből. A történelmi mérkőzést Ángyán parádés szólógólja zárta le, a javítási lehetőségre pedig szerencsére nem kell sokat várni, vasárnap a Hidegkútot látjuk vendégül.

U13: Puebla–Kastélydomb 1–2 / SZAC–Puebla 3–2

Újdonság, hogy a Bozsik Program helyett immár bajnoki rendszerben versenyezhetnek az U13-as fiatalok, jóllehet a tornajelleg megmaradt, a mérkőzéseket ugyanis tömbösítve rendezik, egy-egy helyszínen nyolc találkozót is lebonyolítanak. Az első hétvégén a Puebla növendékei Eszes László vezetésével a Gloriett Sporttelepre látogattak, ahol előbb a Kastélydomb, majd a SZAC 1908 Budapest gárdájával mérték össze erejüket. A szakember értékelése alapján fiataljaink mindkét mérkőzésen jó teljesítményt nyújtottak, nagyot küzdöttek, a riválisok csupán egyetlen góllal bizonyultak jobbnak, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.

BLSZ IV: Puebla II–KISE 2–4 (1–2)
Gólszerző: Kocsi (2.), Jóni (90+1.), ill. Maurovics (21., 39.), Czeffer (55.), Gazdag (75.)

A győztes szezonrajt után bivalyerős rivális ellen lépett pályára második számú felnőttcsapatunk, a Babulják-Megyesán edzőpáros tanítványai a KISE gárdáját látták vendégül. A lehető legjobb forgatókönyv szerint kezdődött az összecsapás, Kocsi Bence ugyanis másfél perc elteltével vezetést szerzett a Pueblának. A folytatásban ugyanakkor a vendégek átvették az irányítást, s Maurovics Márk duplájával még a szünet előtt fordítottak. A második játékrész elején Király Krisztiánnak több bravúrt is be kellett mutatnia, Czeffer Krisztián próbálkozását azonban már nem védhette, ezzel a találattal növelte előnyét a kőbányai alakulat. A Puebla II előtt számos lehetőség adódott a szépítésre, ám nem tudtunk jól sáfárkodni a helyzetekkel, ellenben Gazdag révén ismét betalált a KISE, amely így eldöntötte a három pont sorsát. A végeredményt gólfelelősünk, Jóni Norbert állította be a hosszabbításban, csapatunk így keretbe foglalta a mérkőzést, ám ezúttal pont nélkül maradt.