U-19 és felnőtt sikerek, U-15 futsal záró forduló

Megjelent: 2019. február 6.

Az elmúlt hétvégén befejezte szereplését U-15-ös futsal csapatunk, a mieink egy fölényes győzelemmel és egy vereséggel zárták a sorozatot. Többnyire idősebb ellenfelekkel próbáltuk felvenni a versenyt az U-15-ös mezőnyben, de fizikálisan sajnos elég gyakran alul maradtunk. Összességében nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez a torna és hasznunkra vált a lejátszott hét mérkőzés.

U-19-es csapatunk is megkezdte szereplését az első alkalommal kiírt Teleki Ottó emléktornán, ellenfelünk a megyei harmadosztályú Goldball együttese volt.

Teleki Ottó Emléktorna, csoportkör, 1. forduló

Goldball ’94 FC – Puebla 13 FC U19 2:4 (2:1)

Csoszánszky Miklós csapata hamar megnyugtató előnyre tett szert, ugyanis a 3. percben Pál Dániel volt eredményes (1:0), míg a 18. percben Varjú Sándor talált be (2:0). A második kapott gólra remekül reagáltak a Puebla fiataljai, akik a 19. percben Karacs András találatával szépítettek (2:1). Az első félidőben nem esett már több gól. Az 56. percben azonban Sárközy Bence lépett ki három védő szorításában, majd a kapus mellett a hálóba lőtt, így egyenlítettek a mieink (2:2). A 70. percben aztán büntetőhöz jutott a Goldball csapata, ám Nagy Ákos hárítani tudott, így maradt a döntetlen! Ez pedig megbosszulta magát, ugyanis a 81. percben Karacs András ismét eredményes volt (2:3), így sikerült megfordítanunk az összecsapást. A 87. percben Sárközy Bence döntötte el végleg a három pont sorsát (2:4). A 91. percben Molnár Tamás góljával még szépíteni tudott a Goldball (3:4), de az egyenlítésre már nem jutott idő, így győzelemmel kezdtük a tornát. Csapatunk még négy mérkőzést fog játszani az elkövetkező időszakban és minden hétvégén megmutathatja tudását a felnőttek között.

Felnőtt csapatunk veretlenül várta a torna negyedik fordulóját, melyet az Inter 04 BLSZ III.-as csapatával játszott. Bár játékban sokat fejlődtünk, csapatnak, ám a támadó szekcióban továbbra is akadtak nehézségeink.

Inter 04 – Puebla FS 1:2 (1:1)

Magas színvonalú és izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok. 25. percben Pék Bence lőtt 12 méterről a hálóba, majd egy beadást követően Alex Bompan egyenlített egy fejessel. A második játékrész elején korán betalált a Puebla, Megyesán Péter találata pedig – hiába próbálkozott a hátralévő időben az Inter 04 – eldöntötte a meccset. A Puebla ezzel a győzelemmel a csoport élére ugrott, és kedvező helyzetből várja a következő mérkőzését.

Puebla: Nagy Ákos – Karacs András, Sárközy Bence, Dankó Ákos, Molnár Sándor, Jóni Norbert, Megyesán Péter, Ábrahám László, Csuka Zsolt, Csányi László, Rácz Gábor. Cserék: Ábrahám Tamás, Uzelman Tamás, Pék Bence, Brückner Gábor

Babulják Zoltán (Puebla): Küzdelmes, jó iramú mérkőzést láthattunk. A legfőbb problémánk továbbra is az, hogy a támadó harmadban rendre rossz döntéseket hozunk. bár ma legalább kettőt sikerült értékesítenünk a számos kidolgozott helyzetünk közül.