Tizenegy Puebla-gól az első kettős rangadón

Megjelent: 2020. október 6.

Rendhagyó kezdeményezéssel állt elő egyesületünk, a Népstadion egykori legendás kettős rangadóinak hangulatát megidézve ugyanis szombaton bővített programkínálattal készültünk szurkolóinknak, akik ezúttal egymás után két mérkőzést is megtekinthettek a Papírgyári pályán, vagy online közvetítésünket követve. Elsőként a külső pályán U14-es együttesünk játszott bajnoki mérkőzést, méghozzá a bombaerős Gerrzo-Hegyvidékkel, majd a centeren felnőtt csapatunk is megmutatta magát a drukkereknek, Eszes László tanítványai a BÜSKE ellen szálltak harcba a három pont megszerzéséért. A két összecsapás közötti szünetben az MRG Beats zenéi szórakoztatták a nagyérdeműt, a büfé pedig változatos kínálattal várta a szép számmal kilátogató szurkolókat.

 

U14: Puebla FS TFC – Gerrzo-Hegyvidék 3–3 (2–1)
Csepel, Papírgyári pálya, 65 néző. Vezette: Szepesi
Gólszerző: Attia (27., 30., 41.), ill. Mayer (9., 56.), Szikorszky (61.)

Idénybeli nézőcsúcsot döntött a kettős rangadó első összecsapása, melyen verőfényes napsütésben csapott össze egymással az 1-3-as mérleggel álló Puebla, valamint a 3-1-essel rendelkező Hegyvidék-Gerrzo. A vendégek egyértelmű esélyesei voltak a mérkőzésnek, az első negyedórában azonban inkább a mieink domináltak, a Gerrzo Szikorszky gyors ellentámadásaiból veszélyeztetett, s egy ilyen kontra végén Mayer vezetést is szerzett ellenfelünknek. A folytatásban fokozatosan átvették a kezdeményezést a vendégek, többször is megduplázhatták volna előnyüket, Nagy Ábel azonban parádés védésekkel tartotta meccsben a Pueblát. A túloldalon egyetlen villanás elegendő volt az egyenlítéshez, Attia Krisztofer hatalmas szabadrúgásgóljával egalizáltak a mieink, majd még a szünet előtt a fordítás is összejött, Stiller beívelése a hosszún érkező Attiáról pattant a vendégek kapujába. A fordulás után nagy erőket mozgósított a Gerrzo az egyenlítés érdekében, újabb gólt mégis csapatunk szerzett, egy pompás akció végén Attia megszerezte önmaga és csapata harmadik találatát. Ekkor olybá tűnt, akár a bravúrgyőzelem is összejöhet, ám a végjátékban kétszer is betaláltak a vendégek, s végül a rendkívül értékes egy pontnak is örülnünk kellett.

Babulják Zoltán, vezetőedző: „Színvonalas mérkőzésen igazságos döntetlen született, Attia Krisztofernek külön gratulálok a mesterhármasához. Szezonbeli legjobb játékunkkal rukkoltunk ki, s közel álltunk ahhoz, hogy mindhárom pontot itthon tartsuk, de egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben a döntetlennek is hatalmas értéke van.”

 

BLSZ III: Puebla FS TFC – BÜSKE 8–1 (3–0)
Csepel, Papírgyári pálya, 30 néző. Vezette: Tóth Cs.
Gólszerző: Fehérvári (11.), Tápi (33.), Uzelman (42.), Morvay (46.), Sárközy (56.), Karacs (59., 74.), Tóth B. (79.), ill. Miháldi (70.)

Ahogy mondani szokás, a kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek, ezúttal azonban valóban kizárólag a három pont volt elfogadható harmadosztályú  felnőtt csapatunktól, amely a mindössze egyetlen győzelemmel az alsóházban szerénykedő ügyvédcsapat, a BÜSKE ellen lépett pályára szombat kora délután. Eszes László együttese már az első tíz percben sorra alakította ki a helyzeteket, s Fehérvári góljával a vezetést is megszerezte. A folytatásban a mezőnyben zajlott a játék, a vendégek csupán Kelemen révén jutottak el kisebb helyzetekig, a félidő hajrájában ellenben a mieink két gólt lőve gyakorlatilag eldöntötték a nyitott kérdéseket. Alig telt el egy perc a második játékrészből, Morvay Bátor máris hatalmas bombagóllal növelte az előnyt, a BÜSKE védelme pedig totális csődöt mondott, három percen belül két, végletekig kijátszott akció után már 6-0-ra vezetett a Puebla. A szépségtapaszt Miháldi fejese jelentette ellenfelünknek, amely a hajrában újabb két gólt kapott, így együttesünk kiütéses győzelemmel nyújtotta tovább veretlenségi sorozatát, s immár a harmadik helyen áll a tabellán!

Nagy Ákos, kapus: „Négy-öt alapemberünk hiányában az első huszonöt-harminc percben puhatolózó játékot nyújtottunk, a védekezéssel szerencsére nem volt gond, s a második félidőben már a kapu előtt is hatékonyak voltunk. Összességében végig kontrolláltuk a mérkőzést, s megérdemelt győzelmet arattunk.”