Sűrű hét vár ránk, mérkőzések kétnaponta

Megjelent: 2021. március 15.

Ezen a héten sem fogunk unatkozni, ugyanis beindul a nagyüzem a bajnokságokban, s minden csapatunkra fontos mérkőzés vár. NB III-as futsalosaink Szászberekre utaznak, U14-es legényeink a Goldball, U16-osaink a Pestszentimre ellen játszanak bajnokit, míg felnőtt együttesünk egyelőre ismeretlen riválissal vív jubileumi gálamérkőzést.

Futsal: Lurkó FK – Puebla FS

Kedd este megszilárdíthatja helyét az egyszemélyes középmezőnyben NB III-as futsalcsapatunk, Tápi Tamás együttese Szászbereken, a Lurkó FK otthonában vendégszerepel. Az újonc Puebla az előkelő ötödik helyről várhatja az összecsapást, a mieink tizenöt mérkőzést követően 8-1-6-os mérleggel büszkélkedhetnek, azaz 25 pontot gyűjtöttek. Ezúttal is a zöld-fehérek számítanak esélyesnek, a Lurkó ugyanis négy győzelme mellett már tíz vereségnél jár a szezonban, ami a hetedik helyre elegendő a tizenkét csapatot felvonultató harmadosztályban. Van miért visszavágnunk, ősszel ugyanis megtréfáltak bennünket a szolnokiak, Kistarcsán 6–4-es győzelmet aratott a Lurkó. A 16. fordulóba kiírt összecsapás kedden 19.30-kor veszi kezdetét a Szászbereki Sportcsarnokban, a játékvezető Ézsiás Gábor lesz.

U14: Goldball FC – Puebla FS

Jelentős erőpróba vár fiataljainkra, akik közvetlen rivális ellen gyarapíthatják tovább pontjaik számát csütörtökön. A tabella hetedik helyén tanyázó Goldball 7-3-4-es mérleggel várhatja a Puebla elleni mérkőzést, Babulják Zoltán kilencedik helyezett tanítványai pedig egy esetleges győzelemmel három pontra megközelíthetnék a sárga-feketéket. A két gárda őszi mérkőzését élőben közvetítettük, s akkor sajnos nem termett babér a mieinknek, a vendégek ötgólos győzelmet arattak a Papírgyári pályán. Játékban azóta sokat fejlődtek legényeink, akik a Pestszentimre elleni bravúrgyőzelemmel indították a tavaszt, majd vállalható vereséget szenvedtek a bajnokaspiráns Gázgyártól. Ezúttal egy szoros, kiélezett rangadóra van kilátás, mely csütörtökön 17.30-kor kezdődik a Goldball Parkban, a sípot Gajzágó Imre fújja majd.

U16: Puebla FS – Pestszentimrei SK

Nincs irigylésre méltó helyzetben U16-os csapatunk, amelyből fontos láncszemek estek ki, s betegségek, sérülések miatt is főhetett a feje Babulják Zoltánnak az elmúlt hetekben. A nehezítő körülmények az eredmények terén is éreztették hatásukat, a mieink még nyeretlenek az idei szezonban, s ezúttal is pokolian nehéz feladat vár rájuk. A Vilmos Endre Sportcentrumban ugyanis a tabellán ötödik helyen álló Pestszentimre lesz csapatunk ellenfele, amely első tavaszi mérkőzésén mindössze egyetlen góllal maradt alul a bajnoki címre hajtó Gerrzo otthonában. Nem a mieink számítanak a találkozó esélyesének, de ahogyan a Nagytéténynek tudtak kettőt gurítani a mieink (akkor Obermayer Barna duplázott), ezúttal is okozhatnak kellemetlen perceket a riválisnak. A kezdő sípszó szombaton 15 órakor harsan majd fel.

Felnőtt: Jubileumi gálamérkőzés

Szombaton fiataljaink mérkőzése mellett egy különleges kezdeményezésnek is – a tervek szerint – szemtanúi lehetünk, a 10 éves Puebla Focisuli ugyanis egyedülálló kihívást hirdetett a közösségi médiában. Eszes Lászlóék várják a budapesti labdarúgásban szereplő gárdák jelentkezését, akik szívesen összemérnék erejüket a BLSZ III-ban szereplő felnőtt csapatunkkal, egy rendhagyó gálamérkőzés keretein belül. A helyszín és a hazai csapat adott, az ellenfél azonban egyelőre nem ismert, a hivatalos bejelentésre még néhány napot várni kell. A tavaszi szezont remekül kezdő Puebla számára egyébiránt március 27-én folytatódik majd a bajnokság, a mieink továbbra is jó eséllyel pályáznak a feljutást érő pozíciók valamelyikére.