Rajtol a szezon – itt a nagy ellenfélmustra!

Megjelent: 2021. szeptember 3.

Már csak egyet kell aludni, hogy végre tétmérkőzésen láthassuk kedvenceinket, az alábbiakban sorra vettük, mire számíthatunk csapatainktól a 2021/22-es szezonban.

BLSZ II. osztály, 2. csoport

Első számú felnőttcsapatunk tavaly történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy kivívta a feljutást, így idén már a budapesti labdarúgás második vonalában szerepelhet. Fiatal együttesünknek nem lesz könnyű dolga, ha helyt szeretne állni a bombaerős, tizennégy csapatot felvonultató mezőnyben, melyet egytől egyig neves riválisok alkotnak, keretükben tapasztalt, sokat látott futballistákkal. Újoncként természetesen elsődleges célkitűzésünk a biztos bennmaradás, ám Eszes László tanítványai ennél többre lehetnek hivatottak, szervezett, fegyelmezett védekezéssel, labdaszerzésekkel, jó szélsőjátékkal és gyors kontratámadásokkal a bajnokaspiránsok dolgát is megnehezíthetjük. Ami az erőviszonyokat illeti, a rajton a tavaly hozzánk hasonlóan BLSZ III-as Inter ellen elkezdhetjük a pontgyűjtést, amit a Barca EH otthonában folytathatunk. A bajnoki címért várhatóan a TFSE és a Nimród csatázik majd, de a Budai és a Kelen is jó eséllyel odaérhet a dobogóra.

BLSZ IV. osztály, 2. csoport

Idén ismét indítunk fiókcsapatot, amely a negyedosztályban vitézkedik majd, Babulják Zoltán és Megyesán Sándor irányításával. A Puebla II tizennégy ellenféllel néz farkasszemet, többek között a tavaly a feljutásért vívott rangadón legyőzött 33 FC második számú együttesével, a Puskás Petivel felálló Margitszigettel, valamint a Siketek SC-vel és a Zuglói Kinizsivel is megmérkőznek a mieink. A nyitányon, vasárnap este a Műegyetemmel találkozunk a Goldball Parkban, ám a hazai meccseket első csapatunkkal ellentétben nem itt, hanem a jól megszokott Papírgyári gödörben játsszuk majd. Idő kell, hogy az újjáalakult gárda összerázódjon, de ha ez sikerül, akár az élmezőnybe is odaérhetünk a végelszámolásnál.

BLSZ U14, 2. csoport

Az Ikarus Sporttelepen kezdődik az új szezon az utánpótlás számára, korosztályos csapatunk szombaton a Rubeola vendége lesz. A csömöri együttest sem lehet félvállról venni, de a Mészöly Focisuli, a Gerrzo, a Gázgyár és a Gloriett is ebben a csoportban szerepel, ellenük bizonyára nehezebb dolga lesz Babulják Zoltán együttesének. Tavaly stabil középcsapattá avanzsált a Puebla, amely az új szezonban valamivel merészebb célokat is szövögethet, lévén a csapat magját továbbra is a 2008-as és 2009-es korosztály adja, amely immár hasonló korú ellenfelekkel mérkőzhetnek meg, a fizikai hátrányok talán kevésbé domborodnak ki. Labdaügyességben és sebességben a mezőny felső harmadába tartoznak a mieink, de az ellenfelek játékerejét ismerve óva intenénk mindenkit a túlzott elbizakodottságtól.