Nyertek a felnőttek, U14-es pontszerzés

Megjelent: 2021. április 12.

Veretlen hétvégét zártak csapataink, a BLSZ III-ban szereplő felnőttek háromgólos győzelmet arattak a sereghajtó BKV Előre felett, míg U14-es együttesünk kétgólos hátrányból felállva szerzett értékes pontot az Őrmező SE otthonában.

A koronavírus alaposan átírta a bajnoki menetrendet, a mögöttünk hagyott hétre tervezett öt labdarúgó mérkőzésből hármat elhalasztottak, U16-os csapatunk például egyik találkozójára sem tudott kiállni fertőzések miatt. Felnőtt csapatunk keddi összecsapását az utolsó pillanatban mondta le a BÜSKE, de vasárnap pályára léphetett Eszes László együttese, méghozzá a sereghajtó BKV Előre ellen. A mieinknél a kezdőcsapatban kapott helyet a télen igazolt Sztankó Dávid, Sárközy Bence játékára ugyanakkor továbbra sem számíthat a szakmai stáb.

Ősszel két pontot a Sport utcában hagytunk, ezúttal azonban nem akartunk botlani, s már az első percektől egyértelműen ellenfelünk fölé kerekedtünk. A vezetést mégis a BKV szerezte meg, negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor Vargyas Viktor bevette Nagy Ákos kapuját. A folytatásban fokozta a nyomást a Puebla, a mezőnyfölény pedig hamar góllá érett, félóra elteltével Csuka Zsolt egalizált. Alig két perccel később ráadásul a fordítás is összejött, Nagy Gergő volt eredményes, s mivel a szünetig már nem láthattunk újabb találatot, 2–1-es hazai vezetésnél fordultak a felek.

A második játékrész elején több lehetőséget is kialakított a Puebla, ám Éliás remek védésekkel megóvta a vendégek kapuját a góltól. Ahogy telt-múlt az idő, a különbség nem változott, az egygólos előny pedig korántsem tűnt megnyugtatónak, a BKV támadásai rendre magukban hordozták a veszélyt. Nyolc perccel a lefújás előtt aztán gólgyárosunk, Karacs András megszerezte az oly fontos harmadik találatot, a BKV pedig mindent egy lapra feltéve támadott, ami teret adott a gyors hazai ellentámadásoknak. A rendes játékidő utolsó percében Csuka Zsolt második gólját lőtte a mérkőzésen, beállítva ezzel a 4–1-es végeredményt.

Puebla FS TFC – BKV Előre II 4–1 (2–1)

Puebla: Nagy Á. (Király, 84.) – Dreiszker, Sztankó (Szabó Á., 84.), Csuka, Némethy, Csányi (Ábrahám, 63.), Dankó, Karacs, Nagy G. (Nagy I., 63.), Morvay, Hegyi

Vezetőedző: Eszes László

Gólszerzők: Csuka 30., 89., Nagy G. 32., Karacs 83., ill. Vargyas 17.


U14-es együttesünk az Őrmező otthonába látogatott vasárnap este, ahol Babulják Zoltán együttese szerette volna megismételni az őszi, bravúros pontszerzést. A mieinknek kellenek a pontok, a Puebla ugyanis 11., míg az Őrmező hetedik a bajnoki tabellán.

Két hasonló képességű csapat találkozott, kifejezetten izgalmas, színvonalas mérkőzést játszottak a fiatalok. Jobban kezdtek a hazaiak, negyedóra elteltével már kétgólos előnyben volt az Őrmező, Szabó Tibor és Lakatos Máté is betalált. A folytatásban azonban a Puebla játszott meddő mezőfölényben, a mieink helyzetek sokaságát alakították ki, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az első félidő hajrájában aztán megtört a jég, Kovács Krisztián találatával szépítettek a mieink, így a szünetben 2–1-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulás után három alkalommal is a kapufát találtuk el, a kihagyott helyzeteket pedig sajnos megbosszulták vendéglátóink, Lakatos második gólját szerezve ismét kettőre növelte az Őrmező előnyét. A fölényünk azonban nem csökkent, s sikerült visszajönni a mérkőzésbe, előbb Attia Krisztofer szépített, majd Takács Dénes is betalált, ezzel megmentve egy pontot a Pueblának. A 3–3-as döntetlen a látottak alapján igazságos, a hazaiak kétszer is vezettek két góllal, de a helyzetek száma alapján a mieink álltak közelebb a győzelemhez.

Őrmező SE – Puebla FS TFC 3–3 (2–1)

Puebla: Virágh – Szikra, Banner, Kurucz, Gulyás, Kovács K., Bene, Attia, Stiller

Cserék: Kerepesi, Takács D., Nagy Á.

Vezetőedző: Babulják Zoltán

Gólszerzők: Szabó T. 11., Lakatos 15., 48., ill. Kovács K. 29., Attia 60., Takács D. 65.

Babulják Zoltán: Végre láttam a csapatban, amire eddig is tudtam, hogy képes. Szervezettek voltunk, nem rugdaltuk el a labdákat, próbáltuk játszani a futballt. Ha a szerencse mellénk szegődik, akkor akár győzelmet is ünnepelhettünk volna. Gratulálok mindenkinek!