Nem remegtek meg a lábak

Megjelent: 2021. május 17.

U14-es és felnőttcsapatunk is magabiztos játékkal hozta a kötelezőt, előbbiek hatot hintettek a Rákosszentmihálynak, utóbbiak nyolc góllal terhelték meg a Hunreál kapuját.

A Merkapt ellen aratott, önbizalomnövelő siker után ismét esélyesként léptek pályára Babulják Zoltán tanítványai, U14-es csapatunk ugyanis a sereghajtó Rákosszentmihályt látták vendégül a Papírgyári pályán. Fiataljaink az első félidő jelentős részében fölényben futballoztak, ám ekkor még nem sikerült feltörnünk a reteszt, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A szünet után Gulyás József találatára Tirpák Zoltán válaszolt, ám a folytatásban beindult a Puebla-henger, Banner Luca góljával szereztünk ismét vezetést, majd Bene Bence duplája mellett Kovács Krisztián és Takács Dénes is beköszönt. Csapatunk megérdemelten aratott 6 –1-es győzelmet, s egy huszáros hajrával akár a nyolcadik helyre is odaérhetnek fiataljaink.

Puebla FS TFC – Rákosszentmihályi SC 6–1 (0–0)

Puebla: Virágh – Szikra, Kurucz, Gulyás, Takács D., Bene, Attia, Stiller, Banner S.

Cserék: Kovács K., Vass D., Banner L., Nagy Á.

Vezetőedző: Babulják Zoltán

Gólszerzők: Gulyás 42., Banner L. 49., Bene 61., 67., Kovács K. 66., Takács D. 76., ill. Tirpák 45.


A felnőttek szintén a tabella utolsó helyezettjével mérték össze erejüket szombaton, nevezetesen a Hunreál együttesével, amelyet ősszel már magabiztosan legyőztek a mieink. Szerencsére ezúttal sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, Sárközy Bence a játékrész feléhez érve szerzett vezetést a Pueblának, nyolc perccel később pedig már háromgólos előnyben voltunk – Karacs András és Csányi László is betalált. A szünetig már nem esett újabb gól, a 65. és a 72. perc között azonban négy is, miután Karacs negyven másodperc leforgása alatt duplázott, majd Tápi, kisvártatva pedig Sárközy volt eredményes. A 8–0-s végeredményt a csereként beszálló Barta Gergely állította be, győzelmével a Puebla újabb fontos lépést tett az osztályváltás felé. 

Hunreál FC – Puebla FS TFC 0–8 (0–3)

Puebla: Király K. – Sztankó, Csuka, Némethy (Szabó Á., 79.), Csányi (Nagy G., 65.), Sárközy, Dankó, Karacs, Morvay (Barta, 79.), Hegyi (Fehérvári, 65.), Tápi (Nagy Á., 71.)

Vezetőedző: Eszes László

Gólszerzők: Sárközy 20., 72., Karacs 23., 65., 66., Csányi 28., Tápi 70., Barta 85.