Minden fajtából jutott a hétvégére

Megjelent: 2021. november 17.

NB III-as futsalosaink fantasztikus győzelmet arattak az Újpest felett, BLSZ IV-es csapatunk döntetlenre végzett zuglói riválisával, míg a BLSZ II-eseknek nem jött össze a pontszerzés a Pénzügyőr ellen.

Futsal NB III: Puebla–Újpest Futsal 5–1 (1–0)

Zárkózna az élmezőnyre futsalcsapatunk, amely hétfő este egy tabellaszomszédot látott vendégül az Újpest személyében. Tapogatózó játékkal kezdődött a rangadó, ám a folytatásban a mieink akarata érvényesült, több helyzetet is kialakítottunk, Sárközy Bence a kapufát is megrezgette. A szünet előtt aztán Tápi Tamás közeli találatával megszereztük a vezetést, teljesen megérdemelten, a fordulás után azonban Baba Lionel Árpád góljával egyenlítettek a vendégek. Szerencsére a válaszra sem kellett sokat várni, Dreiszker Vilmos pompás támadás végén volt eredményes, öt perccel később pedig Tápi egyéni akciója már kétgólos előnyt eredményezett csapatunknak. Az újpestiek szorongattak, ám a folytatásban is a mieink akarata érvényesült, Illés Balázs és Sárközy Bence is beköszönt, a hajrában pedig Nagy Ákos büntetőt védett. Eszes László együttese szezonbeli legjobb játékával négygólos győzelmet aratott közvetlen riválisa felett, a látottakra pedig a jövőben is bátran lehet alapozni.

BLSZ II: Pénzügyőr II–Puebla 3–1 (2–0)

Nehéz feladat várt újonc csapatunkra a hétvégén, Eszes László tanítványai a Pénzügyőr II otthonában léptek pályára. Legényeink legutóbb nagy pofonba szaladtak bele a TFSE ellen, s ezúttal sem kezdték jól a mérkőzést, vendéglátónk Balogh Attila góljával már a 9. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban kiegyenlítetté vált a mérkőzés, több lehetőséget is kialakítottunk, de Sásdi Dominik révén ismét a hazaiak ünnepelhettek, így a szünetben kettővel vezetett a Pénzügyőr. A fordulás után sem változott a játék képe, ám idővel ellenlábasunk magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, Balogh második találatával pedig tovább növelte előnyét. Eldőlhetett volna a mérkőzés, de Nagy Ákos bravúrokat mutatott be, ráadásul negyedórával a vége előtt Barta Gergely kozmetikázott az eredményen. Közel jártunk a második gólhoz is, de sajnos ennél többre már nem futotta erőnkből, így végül érvényesült a papírforma, a házigazda bizonyult jobbnak.

BLSZ IV: Puebla II–Zuglói Kinizsi 1–1 (0–0)

Második számú felnőttcsapatunk alsóházi riválissal vívott villanyfényes ütközetet vasárnap este. Babulják Zoltán és Megyesán Sándor tanítványai az első játékrészben helyzetek garmadáját alakították ki, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, illetve a Zuglói Kinizsi kapusa, a rutinos Vilics János is nagy védéseket mutatott be. A fordulás után aztán megtört a jég, az 56. percben Demjén Attila révén végre megszereztük a vezetést, ám a helyzetkihasználás továbbra is hagyott maga után kívánnivalót, nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Negyedórával a vége előtt a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Knapp Zoltán egyenlített, s mivel újabb találat már nem született a mérkőzésen, megosztoztak a pontokon a felek.