Történelmi sikert értek el U10-eseink

Megjelent: 2022. június 19.

Korosztályos együttesünk a bronzéremért játszhatott az egri Emerson-kupán, Kővári Tibor tanítványai szenzációs menetelés végén a negyedik helyen végeztek a rangos tornán.

Az egyik legrangosabb hazai utánpótlástornán, a 29. alkalommal megrendezett Emerson-kupán vett részt U10-es csapatunk. Kővári Tibor tanítványai a szó szoros értelmében bevették Egert, ugyanis csütörtök nyitó napon a Mezőkövesd Zsóry felett aratott kiütéses, 9–2-es győzelemmel kezdtek, majd a toronymagas favorit Gödöllő ellen is jól tartották magukat, de végül vereséget szenvedtek. Pénteken aztán folytatták a pontgyűjtést fiataljaink, akik a nap zárómérkőzésén nem kegyelmeztek a Hevesnek (14–4), s mivel az ötös csoportból a legjobb három továbbjut, gyakorlatilag már negyeddöntősnek érezhették magukat a mieink. Azért biztos, ami biztos, szombat reggel a Hatvant is legyőzték könnyedén, 5–2-re, így a gödöllőiek mögött a második helyen végeztek a C-csoportban.

A kiírás értelmében a legjobb négy közé jutásért a B-csoport másodikja, a Kazincbarcika következett, korosztályos együttesünk azonban nem rettent meg a feladattól, s fölényes, 6–0-s győzelemmel masírozott az elődöntőbe. Ott aztán ismét a Gödöllő következett, s bár ezúttal szorosabb volt a meccs, mint a csoportkörben, a fináléba jutásra nem volt reális esélyünk.

A bronzéremért az Újbudát kellett  volna legyőznünk, amely a Sepsi mögött zárt másodikként az A-csoportban, majd a negyeddöntőben a B-jelű négyest megnyerő Győrt búcsúztatta könnyedén, az elődöntőben azonban újfent a Sepsivel került össze, s ezúttal sem bírt a szentgyörgyiekkel. Hatalmas küzdelemben végül Gunda Zalán három gólja sem volt elég a sikerhez, 4–3-as vereséget szenvedtünk, ám a negyedik hely így is hatalmas fegyvertény, a tornára tizennégy csapat érkezett határon innen és túlról egyaránt.

U13-as csapatunk is részt vett a tornán, Babulják Zoltán tanítványai több mérkőzésen is közel álltak a pontszerzéshez, szép gólokat szereztek esélyesebb riválisaik ellen, de a továbbjutás nem jött össze a bombaerős csoportból.