Minden, amit a Pünkösd Kupáról tudni érdemes

Megjelent: 2021. május 23.

Közelebb, mint gondolnánk: már csak egyetlen éjszaka választ el minket az év egyik legjobban várt eseményétől, a harminc csapatot felvonultató Pünkösd Kupától, melynek az impozáns Goldball Park ad otthont. A szervezők ezúttal megválaszolták a gyakran ismételt kérdéseket, hogy holnap 9 órától csak a futballra kelljen koncentrálni.

Milyen korosztályú csapatok számára rendezik meg a tornát?

Délelőtt 9 órától az U12-eseké, azaz a 2009-ben és 2010-ben született gyermekeké a főszerep, akik három, egyaránt 60×45-ös pályán, 4-es labdával játszanak 14 perces mérkőzéseket. A játékidő és a labdaméret az U10-eseknél is hasonló, a 2011-es és 2012-es születésűek 14 órakor kezdenek a Goldball Parkban.

Hány csapat érkezik pünkösdhétfőn a Goldball Parkba?

Összesen harminc, mindkét korosztályban tizenöt gárda nevezését fogadtuk el a tornára. Az U12-eseknél többek között a Kecskemétet, az Újpestet, valamint a Mészölyt, míg az U10-eseknél a Szegedet, a Vácot és az MTK Budapestet láthatjuk, de érkezik csapat Győrből és Debrecenből is. A házigazda Puebla Focisuli mindkét korosztályban megméretteti magát.

Milyen rendszerben kerül lebonyolításra a torna?

A csapatokat három, egyaránt ötfős csoportba sorsoltuk. A körmérkőzéses szakaszt követően az első két helyezettek, valamint a két legjobb harmadik a negyeddöntőben folytatja, innentől egyenes kieséses rendszerben dől el az érmek sorsa. A 9. helyért négy csapat játszik majd, az ötödik helyezettek pedig a 13. helyért folytathatják.

Védettségi igazolvánnyal látogathatók a mérkőzések?

Igen. A hatályban lévő rendelkezéssel összhangban kizárólag a fényképes személyazonosító és védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolókat áll módunkat beengedni a Goldball Park területére. Ennek betartása kötelező, így kérjük, hogy amennyiben valaki nem rendelkezik igazolvánnyal, tartózkodjon a belépéstől. A leellenőrzött személy a bemutatás után szakításálló karszalagot kap, így természetesen nem szükséges minden áthaladáskor felmutatni az igazolványt.

Ha nincs igazolványom, hol tudom követni a mérkőzéseket?

A Puebla Focisuli Facebook-oldalán folyamatosan frissülő eredménykövetővel jelentkezünk, továbbá a legizgalmasabb mérkőzésekről élőképes közvetítést is láthatnak majd a szurkolók.

Hogyan lehet megközelíteni a helyszínt?

Mivel a létesítmény parkolóját kizárólag edzők és csapatvezetők vehetik igénybe, javasoljuk a szurkolóknak, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe, az 1-es villamos Ferencváros vasútállomás – Málenkij Robot emlékhely megállóhelynél kell leszállni. Amennyiben mégis gépjárművel érkeznének, a sporttelep címe: Könyves Kálmán krt. 28., parkolni pedig a Lurdy ház környékén érdemes.

Hasznos dokumentumok: 

U12-es csoportbeosztás és menetrend

U10-es csoportbeosztás menetrend

Versenykiírás és szabályzat