Ilyen volt 2018 a Puebla Focisuli életében

Megjelent: 2018. december 24.

Mint mindenütt, klubunk életében is egy újabb esztendő ért véget, melyet összességében sikeresnek és tartalmasnak mondhatunk. Több fronton is helyt kellett állni játékosainknak, akik egész évben alázatosan végezték a dolgukat, egytől egyig dicséret illeti őket a 2018-ban elvégzett munkájukért. Az OTP Bank Bozsik Programban való részvétel mellett számos meghívást kaptunk különböző tornákra, melyeken együtteseink méltóképpen képviselték a Puebla nevet. Februárban két korosztállyal nemzetközi tornán szerepeltünk Szlovákiában, ahol a tizenhat csapatos, bombaerős mezőnyben mindkét együttesünk a középmezőnyben végzett. Júniusban Egerben, a 25. Aventics Kupán léphettünk pályára, ahol Gyánó Marcell parádés játéka egészen az ötödik helyig repítette U-9-es csapatunkat.

Nyári táboraink minden évben nagy népszerűségnek örvendenek, s ezúttal is igyekeztünk felejthetetlenné tenni a vakációt futballistáink számára. A programban a minitornák, és a különböző ügyességi játékok mellett buborékfoci, sárkányhajózás, valamint közös fürdőzés is szerepelt. Júliusban a homokon is bizonyítottak fiataljaink, akik a selejtezőből, majd középdöntőből is továbbjutva, az ország legjobb nyolc csapata közé kvalifikálták magukat. Államalapításunk ünnepén klubunk első ízben rendezte meg az Asseco Kupát Délegyházán, ahol tizennégy csapat közel száz játékosa vívott parázs csatákat egymással. A Puebla U-11-es és U-13-as csapata egyaránt negyedik helyen végzett a rangos tornán.

A nyár zárásaként bombaként robbant a hír, hogy klubunk U-19-es csapattal bővül, a fiatalok első Pueblás félszezonja pedig minden várakozást felülmúlt, hiszen 25 ponttal a második helyről várhatják a tavaszi folytatást. A feljutásra pályázó, megyei negyedosztályú felnőtt együttesünknél is van ok a bizakodásra, hiszen a mieink a dobogó harmadik fokán telelhetnek, csupán egyetlen pontra az éllovas Budai FC-től. U-14-es csapatunk számára tanulóév volt az idei, hiszen a mieink javarészt idősebb átlagéletkorú együttesekkel találkoztak a bajnokságban, eredményeink azonban biztatók a jövőre nézve. Ősszel elindítottuk a Puebla Ovifoci Programot, továbbá két alkalommal is vendégül láttuk a legjobb utánpótláscsapatokat: októberben, a VII. Októberfeszten U-13-as együttesünk bronzérmet szerzett, míg a decemberi Puebla-Asseco Téli Torna U-9-es küzdelmei a Puebla Focisuli győzelmével zárultak. A 2018-as esztendőt egyesületünk elnöke, Babulják Zoltán értékelte honlapunknak.

– Évről évre emelkedik az egyesületünkben sportoló gyermekek száma. Minek köszönhető a növekvő tendencia?

– Létszámunk folyamatos növekedését elsősorban a gyermekeknek köszönhetjük, hiszen imádnak focizni és szívesen tartoznak a Puebla-családhoz. Célunk továbbra is a futball, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a tehetségek nevelése. Az edzéseken való részvétel, aktivitás kiemelkedőnek mondható, ez köszönhető a fiatalabb korosztályoknál a szülőknek is, akik mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák gyermeküknek az edzésen való részvételt. A nagyobbaknál pedig a labdarúgás szeretete mellett a barátságok kialakulásának is fontos szerepe van abban, hogy klubunk ilyen sikeres évet zárt.

– „A kulcsszó a fejlődés” – nyilatkozta egy korábbi interjújában. Miben lehet még előrelépni a jövőben?

– Szeretnénk a labdarúgás minden ágazatában kipróbálni magunkat, így a strandfoci mellett idén télen három korosztályt is beneveztünk a futsalbajnokságba. Szeretnénk minél több meghívásos tornán szerepelni, a legjobb csapatok ellen helytállni, hiszen klubunk így tud fokozatosan fejlődni. A nemzetközi tornákon való részvétel is fontos, hiszen ezeknek más a varázsa, jó hatással vannak az öltözői közegre, hangulatra. Folyamatosan igyekszünk az ifjúsági csapatunkból minél több játékost beépíteni a felnőtt csapat keretébe, hiszen célunk, hogy a következő szezont már egy osztállyal feljebb tudjuk megkezdeni. Amennyiben ezeket a célkitűzéseket teljesíteni tudjuk, jövőre is elmondhatjuk majd, hogy sikeres évet zártunk.

– Mit üzenne a Puebla-családnak a közelgő ünnepek alkalmából?

– Ezúton is szeretném megköszönni a gyermekeknek, edzőknek, és nem utolsósorban a szülőknek az egész éves hozzáállást, segítséget, töretlen jókedvet, amit az egyesület felé árasztottak. Továbbra is a mozgás, sport, jókedv, fejlődés fogja jellemezni az egyesületünk működését, januártól újra szeretettel várunk mindenkit a sporttelepünkre. Minden Pueblás és focirajongó szülőnek, gyermeknek, szurkolónak, edzőnek Békés, Boldog Karácsonyt, és jó futballban gazdag Új Esztendőt kívánok!