Itt a tavasz, folytatódnak a bajnokságok!

Megjelent: 2022. március 5.

Három csapatunk számára is rajtol a tavaszi szezon a hétvégén – összefoglaltuk, mire számíthatunk az előttünk álló hónapokban.

U14-es fiataljaink rengeteget fejlődtek a téli felkészülés során, amit az edzőmérkőzések alkalmával bizonyítottak is Babulják Zoltán tanítványai. Élesben szombaton vár az első bevetés a mieinkre, akik ősszel több élcsapat bajszát megráncigálták, az RKSK felett aratott, szenzációs győzelem pedig sokáig emlékezetes marad. Reményeink szerint tavasszal többször is ünnepelhetünk majd, akár már a nyitányon is, amikor tabellaszomszédunkat, a Rubeola gárdáját látjuk vendégül hazai környezetben, a Zodony utcában. Amennyiben sikerül stabilizálni a hátsó alakzatot és a helyzetkihasználásunk is hatékonyabbá válik, visszavághatunk az őszi, kétgólos vereségért, amelyet rendkívül kiélezett mérkőzésen szenvedett el csapatunk.

Puebla FS–Rubeola FC
03.05. 10:00, Zodony utca

BLSZ IV-es felnőttcsapatunk a tabella hatodik helyéről várhatja a folytatást, a mieink őszi mérlege hét győzelem mellett három döntetlen és négy vereség volt. Babulják Zoltán és Megyesán Sándor tanítványai kilenc pontra vannak a dobogótól, ami huszáros hajrával nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak, a realitás azonban azt diktálja, hogy a negyedik helyig léphet előre a Puebla II tavasszal. A gárda erőssége a támadójáték, a 14 mérkőzésen szerzett 32 gól kimondottan jó mutatónak számít, a védekezést pedig szeretnénk megszilárdítani, ősszel csupán négy összecsapás alkalmával maradt érintetlen a hálónk. A mieink első kilenc fellépésük közül csupán egyszer hagyták el vesztesen a pályát, amennyiben a tavaszi szezont is sikerülne hasonlóan jól indítani, merészebb álmokat is szövögethetnénk. Támadásban Jóni Norbert és Demjén Attila lehet a húzóember, ketten együtt 17 gólt termeltek az ősz folyamán.

Puebla FS–BME V152 FC
03.05. 15:00, Goldball Park

U13-as együttesünk számára is folytatódnak a küzdelmek, bajnokságról ugyanakkor tabella híján ebben a korosztályban még nem beszélhetünk, a lebonyolítás tornarendszerben zajlik majd. Az elsőt az Ikarus Bátony utcai sporttelepén rendezik vasárnap délután, korosztályos együttesünk a házigazda mellett a Goldball együttesével méri össze erejét. A folytatásban a Városgazda, a Grund 1986 FC, a Kastélydomb és a Kispest SE gárdájával is találkoznak Babulják Zoltán tanítványai, azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy az eredményességnél ebben a korosztályban jóval fontosabb a folyamatos fejlődés játékban és hozzáállásban egyaránt. Teljes mellszélességgel támogatjuk a szövetség azon törekvését, hogy az U13-asoknál nem vezetik a tabellát – a futball öröme a legfontosabb.

Ikarus BSE–Puebla FS / Puebla FS–Goldball FC
03.06. 14:00/15:00, Ikarus BSE Sporttelep