Hetessel kezdték a tavaszt U15-öseink

Megjelent: 2020. március 9.

A hétvégén elérkezett a várva várt pillanat, megkezdték tavaszi menetelésüket utánpótlás és felnőtt csapataink. Kilenc héten keresztül készültünk a rajtra, és így már minden együttesünk izgatottan várta a kezdő sípszót. Felnőtt csapatunk ráadásul különösen impozáns mérleggel zárta az alapozást, hiszen a tíz felkészülési mérkőzésükből kilencet megnyertek Babulják Zoltán tanítványai.

 

BLSZ III: Bp. Erdért – Puebla 5 – 4 (0 – 3)

Nehéz és fontos mérkőzéssel kezdődött a tavasz felnőtt csapatunk számára, a mieink ugyanis a negyedik helyen álló Bp. Erdért vendégei voltak. Ennek ellenére repülőrajtot vettek a fiúk, miután Tápi Tamás találatával már négy perc elteltével előnybe került a Puebla, majd az első játékrész közepén Sárközy és Péli is betalált, így háromgólos előnyben vonulhatott pihenőre együttesünk. Ekkor még semmi jel nem utalt arra, hogy gyökeresen megváltozhat a játék képe, ám a hazaiak nem adták fel, s a negyedik vonalhoz tartozó Zuglótól frissen igazolt Kobolák Márkó négy góljával megfordították a rangadót. Sokáig nem vezetett az Erdért, Morvay Bátor ugyanis három perccel a vége előtt egalizált, ám az utolsó szó sajnos a hazaiaké volt, Bozó Ferenc találata három pontot ért vendéglátóinknak.

 

BLSZ IV: Puebla II – Egészség DSE 4 – 1 (2 – 0)

Közvetlen riválist látott vendégül vasárnap második számú felnőtt együttesünk a Papírgyári pályán, Ábrahám Tamással a kapuban igyekeztünk visszavágni az EDSE csapatának az ősszel elszenvedett kétgólos vereségért. Nos, ezúttal végig a Puebla irányította a játékot, s egy percig sem forgott veszélyben a mieink sikere. Az első félidő feléhez érve már kettővel vezettek Babulják Zoltán tanítványai, Jóni Norbert mellett Tóth Benedek volt eredményes. A szünet után Csuka Zsolt növelte a különbséget, majd a hajrára még maradt egy gyors gólváltás, Szegvári szépítésére Windisch válaszolt. 4-1-es sikerével a Puebla II megerősítette hatodik helyét a bajnoki táblázaton.

 

U14: Puebla – MLTC 1 – 0 (0 – 0)

Ha kizárólag a tabellát vesszük alapul, egyértelmű esélyesként léphetett pályára U14-es csapatunk az MLTC elleni idénynyitón, azonban intő jelként szolgálhatott, hogy a tabellán tizedik fekete-fehérek kapták a mezőnyben a harmadik legkevesebb gólt. Ezúttal is kiélezett küzdelmet láthatott a népes publikum, a mieink irányítottak, meg is voltak a helyzeteink, de Söreg Bence kapuját nem sikerült bevenni az első játékrészben. A fordulás után is szervezetten működött a mátyásföldi védelem, ám a 63. percben Obermayer révén sikerült feltörnünk a reteszt, ez pedig végül elegendőnek bizonyult a rendkívül fontos győzelemhez.

 

U15: Pilisi LK – Puebla 0 – 7 (0 – 3)

A Pilis együttese egyelőre lefelé lóg ki az U15-ös Budapest Bajnokság mezőnyéből, így egy felhozó mérkőzéssel indított csapatunk szombaton, amely a 10-1-es őszi siker után ezúttal is gólfesztivált rendezett. Az új felállással próbálkozó, s támadó szellemben futballozó Puebla játékába olykor csúsztak hibák, ám a 7-0-ás végeredmény így is a hazaiak számára hízelgő. Babulják Márk az első játékrészben egymaga háromgólos előnyhöz juttatta a Pueblát, majd a második félidő rövidebb gólcsendjét Kis Benedek és Mahr Zsombor törte meg. A hajrára még jutott két Babulják-találat, a vége így könnyed, 7-0-ás vendégsiker lett, a valódi erőfelmérő azonban a Gázgyár ellen következik majd fiataljaink számára.