Gólzáporos rangadók hétvégéje

Megjelent: 2021. április 20.

Nem unatkoztunk a mögöttünk hagyott hétvégén sem, U14-es csapatunk mérkőzése nyolc, míg a felnőtteké öt gólt hozott, utóbbiak ráadásul győztesen hagyták el a pályát az Inter CDF elleni rangadót követően.

U14-es legényeinkre a szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt, a mieink ugyanis a bajnoki címért is versenyben lévő, jelenleg a tabella harmadik helyén álló Hidegkúti SC otthonában vendégszerepeltek szombat délután. A két csapat őszi mérkőzését 6–0-ra ellenlábasunk nyerte, a mieink ezúttal szerették volna megszorongatni az esélyesebb pesthidegkúti alakulatot.

Az erőviszonyoknak megfelelően a házigazda kezdte jobban a mérkőzést, egy pontatlan kirúgást követően Tégla Zsombor alig három perccel a kezdő sípszót követően megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek. A gólra helyzetekkel válaszolt a Puebla, a remekül futballozó Stiller Barnabás a keresztlécet is eltalálta, ám egy ellentámadás végén ismét a Hidegkút talált be, a 17. percben Tégla megszerezte önmaga és csapata második gólját. A hórihorgas támadó a következő öt minutumban még kétszer volt eredményes, ezzel az első játékrész derekán már 4–0-ra vezetett ellenfelünk. A félidő hajrájában Attia Krisztofer hozta vissza a Puebla reményeit, kiválóságunk szabadrúgásból bombázott a léc alá.

A szünetben Babulják Zoltán alaposan feltüzelte tanítványait, akik megérezték, hogy a fordulás előtti percekben mutatott játékkal lehet keresnivalójuk, s átvették a játék irányítását. Az esélyesebb Hidegkút beszorult kapuja elé, Attia kipattanó lövését követően pedig Nagy Ábel közelről megszerezte csapatunk második gólját is. Bő negyedórával a vége előtt ráadásul egy szögletre Kurucz Roland érkezett remek ütemben, s bár elsőre nem találta el a labdát, a második próbálkozás már a hálóban kötött ki, így négygólos hátrányát egyre csökkentette a Puebla! A drámai végjátékban mindkét csapat előtt számos helyzet adódott, melyek közül Szűcs Hunor értékesítette a sajátját, így végül 5–3-ra a Hidegkút nyerte a mérkőzést, de a vereség ellenére a mieink teljesítménye is kalapemelést érdemel.

Hidegkúti SC – Puebla FS TFC 5–3 (4–1)

Puebla: Virágh – Szikra, Kurucz, Gulyás, Kovács K., Bene, Attia, Stiller, Banner L.

Cserék: Kerepesi, Takács D., Nagy Á., Vass D., Banner S.

Vezetőedző: Babulják Zoltán

Gólszerzők: Tégla 3., 17., 20., 22., Szűcs 67., ill. Attia 31., Nagy Á. 38., Kurucz 53.


Fontos rangadó várt a BLSZ III-ban szereplő felnőttcsapatunkra vasárnap délután, Eszes László tanítványai ugyanis az Inter CDF otthonában léptek pályára. A két csapatot a találkozó előtt mindössze négy pont választotta el egymástól a tabellán, s bár ellenfelünk két mérkőzéssel többet játszott, egy esetleges győzelemmel megközelíthette volna az ötödik helyen álló Pueblát. Ősszel bántóan sima, háromgólos vereséget szenvedtünk hazai környezetben az Intertől, így volt miért visszavágni a BKV Előre Sporttelepen.

Remekül kezdődött a mérkőzés, az 5. percben máris megszereztük a vezetést, miután a házi góllövőlista éllovasa, Karacs András kapott egy jó indítást, majd átvétel után a bal alsó sarokba gurított. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de újabb gólt a Puebla tudott szerezni, a félidő derekán egy kirúgás után Csuka Zsolt elé került a játékszer, aki távolról lövésre vállalkozott, Kruljac pedig csak beleérni tudott az életerős próbálkozásba. A mieink biztos védekezésre alapozva gyors támadásokat vezettek, s jól lezárták a területeket, így magabiztos, kétgólos előny birtokában vonulhattak pihenőre.

A fordulás után sem változott a játék képe, alig két perc telt el a második félidőből, amikor újabb gólt szereztek Eszes László tanítványai. Csuka iramodott meg a jobb oldalon, majd laposan centerezett, a remek ütemben érkező Karacs pedig a léc alá bombázott. A házigazda azonban háromgólos hátrányban sem adta fel a harcot, s kisvártatva Chagas Santos góljával szépített, izgalmassá téve ezzel az utolsó félórát. A Puebla továbbra is szívósan védekezett, ám a kontrákból nem sikerült lezárni a nyitott kérdéseket. A rendes játékidő utolsó percében Freitas de Santos ismét közelebb hozta az Intert, de az egyenlítésre már nem maradt idejük a hazaiaknak, így a 3–2-re a mieink nyerték a mérkőzést, akik győzelmükkel a már feljutást érő negyedik helyre léptek előre a tabellán.

Inter CDF – Puebla FS TFC 2–3 (0–2)

Puebla: Nagy Á. – Dreiszker, Ábrahám (Csányi, 54.), Sztankó, Csuka, Némethy, Dankó, Karacs, Nagy G. (Nagy I., 54.), Morvay, Hegyi (Fehérvári, 74.)

Vezetőedző: Eszes László

Gólszerzők: Chagas 61., Freitas 90., ill. Karacs 5., 47., Csuka 27.