Gólzápor a hűvösben

Megjelent: 2022. november 21.

Ismét jól alakult a focihétvége! Mindkét felnőttcsapatunk győzött, kilencet vágtak U13-asaink, az U14-eseink pedig megszorongatták a bajnokaspiránst, és futsalosaink is közel jártak a bravúrhoz.

U14: Kastélydombi SE–Puebla FS 4–0 (2–0)
Gólszerző: Tuza (5., 60.), Smitko (21., 54.)

Az idény egyik legnehezebb mérkőzése várt U14-es csapatunkra a hétvégén, amely a holtversenyben listavezető, bajnokaspiráns Kastélydomb otthonában vendégszerepelt. A mieink kezdeményezően léptek fel, ám egy remek villanással már öt perc elteltével vezetést szerzett a házigazda, Tuza Levente volt eredményes. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, melyek közül Smitko Norbert váltott gólra egyet, így a szünetben 2–0-ra vezetett a Kastélydomb. A második játékrészben sem borult fel a pálya, fiataljaink derekasan helytálltak, sőt, ha a befejezéseknél jobban koncentrálnak, szépíthettek volna. A helyzetek azonban kimaradtak, az esélyesebb rivális pedig büntetett, Tuza és Smitko is megduplázta góljai számát, így a Kastélydomb 4–0-s győzelmet aratott hazai környezetben. A mutatott játékra azonban bátran építkezhet Babulják Zoltán együttese, s ha azt nézzük, hogy ellenfelünk a Merkaptnak tizennyolcat, míg az MLTC-nek és a RAFC-nak hetet gurított, vállalhatónak tűnik a négygólos vereség.

BLSZ IV: Puebla FS II–AC Villám-Nagytétény II 16–0 (6–0)
Gólszerző: Jóni (8., 17., 18., 58., 69., 83.), Dankó (15., 27.), Brückner (35.), Menyhárt (50.), Ezzat (56. – öngól), Babulják (59., 65., 66., 78.), Kővári (86.)

Még el sem kezdődött második számú felnőttcsapatunk szombati mérkőzése, amikor már gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa, a sereghajtó Nagytétény ugyanis mindössze kilenc játékossal tudott kiállni a találkozókra. De kiállt, s ami ennél is fontosabb, szívvel-lélekkel küzdött az egész mérkőzésen – valahol itt kezdődik a sportszerűség. A mieink megtisztelték ellenfelüket azzal, hogy teljes erőbedobással játszottak, s egymás után lőtték a szebbnél szebb gólokat, a kilátogató közönség nagy örömére. Jóni Norbert kezdte a gólgyártást, aki aztán hatig jutott, az első félidőben még Dankó Ákos duplázott és Brückner Gábor is beköszönt. A fordulás után egy öngól mellett Menyhárt Norbert és Kővári Tibor volt eredményes, Babulják Zoltán pedig hét perc alatt lőtt hármat, majd a hajrához érkezve megszerezte negyedik találatát is. A Puebla II az idény legsimább mérkőzésén, 16–0-ra nyert, a siker pedig önbizalmat adhat az őszi szezonzáró előtt, amikor a dobogós helyen álló BMC otthonába látogatunk.

U13: Csepel UP–Puebla FS 2–9 (2–6)
Gólszerző: Németh M. (22.), Magyar (33.), ill. Gunda (5., 16., 63.), Babalola (7., 25., 65.), Csuri-Bander (20.), Patály (32.), Gréczy (70.)

Csepelen búcsúzott az őszi szezontól U13-as csapatunk, amely remekül kezdte a szomszédvári rangadót, két leforgása alatt előbb Gunda Zalán szerzett vezetést, majd Babalola Toluwa duplázta meg az előnyt. A folytatásban is az történt a pályán, amit a mieink elterveztek, a játékrész feléhez érve Gunda második gólja után Csuri-Bander Levente is beköszönt, s bár szépítettek a hazaiak, hamar érkezett a válasz is Babalola jóvoltából. A meglehetősen nyílt sisakos küzdelmet hozó első játékrészt egy gyors gólváltás zárta le, Patály Roland találatára Magyar Viktor felelt, így a szünetben 6–2-re vezettünk. Fordulás után sem sokat változott a játék képe, de a védekezés jóval szervezettebbé vált, kevés területet hagytunk a csepeli támadóknak. A túloldalon a hajrára maradtak a gólok, Gunda és Babalola is mesterhármast jegyzett, a 9–2-es végeredményt pedig Gréczy Kristóf állította be. U13-as együttesünk így négy győzelemmel és négy vereséggel zárta első bajnoki őszét, a fiaskók közül ráadásul kétszer is csupán egy találat döntött a rivális javára.

BLSZ II: 33 FC–Puebla FS 2–3 (1–1)
Gólszerző: Murányi (17.), Ribényi (22.), ill. Sztankó (3.), Huzián (67.), Tóth A. (89.)

Kulcsfontosságú mérkőzést játszott BLSZ II-es felnőttcsapatunk vasárnap este a 33 FC otthonában, a még nyeretlen sereghajtó ellen ugyanis kötelező volt a győzelem, hogy tisztes távolságba kerüljünk a kiesőzónától. A nagy tétnek megfelelően állt bele a találkozóba együttesünk, amely már a 3. percben megszerezte a vezetést Sztankó Dávid góljával. Arra azért számítani lehetett, hogy a vendéglátók nem adják könnyen a bőrüket, az első negyedóra végéhez érve előbb az ismert sportújságíró, Murányi Domonkos mutatta meg, hogy nem csak elméletben ért a labdarúgáshoz, majd öt percre rá Ribényi Máté juttatta előnyhöz ellenfelünket. Eszes László alakulata azonban hátrányban sem fogott padlót, s bár a szünetig nem jött össze az egyenlítés, a második félidő elején egyértelmű mezőnyfölényben játszottak a mieink. A játékrész feléhez érve Huzián Renátó megtörte a jeget, majd a hajrában, amikor már talán sokan elkönyvelték a döntetlent, jött Tóth Artúr, és megnyerte a meccset a Pueblának. A 3–2-es siker a mieink harmadik győzelme volt az idényben, a negyediket vasárnap, hazai pályán, a Csepel ellen arathatjuk.

Futsal NB III: Hatvani SZSE–Puebla FS 7–4 (4–2)
Gólszerző: Oláh (14., 27.), Vasas (15., 24.), Balogh D. (16.), Lakatos (19., 26.), ill. Karacs (10.), Salgói (12.), Tápi (21.), Lakatos (35. – öngól)

Egyelőre igencsak hullámzó teljesítményt nyújtanak futsalosaink az NB III-as bajnokságban, bravúrgyőzelmek és fájó vereségek egyaránt szegélyezték a mieink útját az őszi szezonban. Hatvanban sokáig úgy tűnt, előbbiben lesz részünk, mert az első tíz perc tapogatózó játéka után előbb Karacs András szerzett vezetést a Pueblának, majd Salgói Attila duplázta meg az előnyt. A házigazda SZSE azonban gyorsan magára talált, három perc alatt három gólt szerezve fordított is, majd még a szünet előtt növelte a különbséget. Jól indítottuk a második játékrészt is, Tápi Tamás nem sokkal a középkezdés után szépített, ám a folytatásban ismét a hatvaniak percei következtek. Ami kimaradt az egyik oldalon, bement a másikon, a hajrához érve már néggyel vezetett a házigazda, s bár egy öngóllal a végén kozmetikáztunk az eredményen, így is 7–4-es vereséget szenvedtünk. A bravúr tehát ezúttal elmaradt, de a szép zárás még összejöhet, jövő hétfőn az Eger érkezik Kistarcsára.