Újabb értékes pontot szereztek a felnőttek

Megjelent: 2022. október 3.

Eszes László tanítványai kiegyenlített mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszottak a Közterülettel. Második számú felnőttcsapatunk és U14-es együttesünk is vezetett, ám végül pont nélkül maradt a hétvégén.

BLSZ II: Puebla FS–BKM-Közterület SK 1–1 (1–0)
Gólszerző: Karacs (12.), ill. Prodan (74.)

Alaposan bekezdett első számú felnőttcsapatunk a Közterület ellen vasárnap délután. A mieink fertályóra elteltével a vezetést is megszerezték, Pák Gábor beadására Karacs András érkezett a hosszún, és éles szögből védhetetlenül lőtt Ferenczi Bence kapujába. A folytatásban is az történt a pályán, amit Eszes Lászlóék elterveztek, egymást érték a hazai lehetőségek, de a második gól csak nem akart megszületni, a kapu előterében ugyanis rossz döntéseket hoztunk. A fordulás után is jó iramban zajlott a mérkőzés, a cserék új lendületet hoztak a Közterület játékába, a vendégek fokozatosan átvették az irányítást. Negyedórával a vége előtt az egyenlítés is összejött, majd a hajrában úgy tűnt, három ponttal távozhat a rivális, ám a találatot les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Király Krisztián bravúrjainak is köszönhetően maradt az 1–1, a BLSZ II-es felnőttek a Zuglói Medvék után újabb középcsapattól csentek értékes pontot.

BLSZ IV: La Strada SE–Puebla FS II 4–1 (1–1)
Gólszerző: Orosz (45., 47., 50.), Nyúl (69.), ill. Kővári (20.)
Kiállítva: Radócz (41.), ill. Kiss K. (30.)

Élcsapattal találkozott BLSZ IV-es együttesünk a mögöttünk hagyott fordulóban, a La Strada eddig mindössze egy vereséget szenvedett el a bajnokságban. Ezúttal is jól kezdett a rivális, de a mieink szereztek vezetést, a 20. percben Kővári Tibor volt eredményes. A folytatásban egyenrangú partnerei voltunk a házigazdának, kisebb helyzetek itt is, ott is adódtak, mígnem a szünet előtt közvetlenül Orosz Edmond betalált, így döntetlennel vonultak szünetre a felek. A fordulás után ritmust váltott a La Strada, Orosz öt perc leforgása alatt újabb két gólt szerzett, nem sokkal később pedig Nyúl Attila is beköszönt. Ekkor már 10 a 10 ellen játszottak a felek, ugyanis Kiss Krisztián után Radócz Zoltán is a kiállítás sorsára jutott. A végére elfáradtak a mieink, így 4–1-es vereséget szenvedtek a bajnokság egyik legerősebb együttesétől.
Babulják Zoltán, játékos-edző: Nagyon erős riválissal találkoztunk, amely szerintem a bajnoki címre is eséllyel pályázik. Az első félidőben bírtuk a tempót, viszont a végére sajnos szétestünk. Az akarattal nem volt probléma, látszott, hogy mit akarunk játszani, de kiütközött a két csapat között lévő reális különbség.

U14: Testvériség-Újpalota SE–Puebla FS 3–1 (1–1)
Gólszerző: Kerekes (7., 49.), Lukovszki (44.), ill. Tóth M. (4.)

Villámrajtot vettek U14-eseink is, a 4. percben Tóth Mátyás szerzett vezetést a mieinknek a Testvériség otthonában. Sajnos a válaszra sem kellett sokat várni, három percre rá Kerekes Koppány egalizált, majd egy sérülés miatt már a 12. percben elfogytak a cserelehetőségeink. Akik a pályán voltak, kettőzött erővel küzdöttek, de a hazaiak összességében uralták a mérkőzést, többet birtokolták a labdát. A szünetig nem változott az állás, a fordulás után ugyanakkor öt perc alatt két gólt szerzet a Testvériség, így már 3–1-re vezetett. A folytatásban szépíthettünk volna, de a szerencse sem állt a mieink mellé, így elszenvedtük második vereségünket az idei bajnokságban.
Babulják Zoltán, vezetőedző: Amíg volt kondink, pariban voltunk a Tesivel, helyzeteket is kialakítottunk, de a második félidőben kiütközött, hogy szűkös a keretünk. Az akaratért, a küzdőszellemért megdicsérem a srácokat, ám sajnos ezúttal nem játszottunk úgy, ahogyan valójában tudunk, nem vállaltuk fel az egy az egy elleni párharcokat, sokat hibáztunk a középpályán és a kapu előterében.