Továbbra is harcban a feljutásért felnőtt csapatunk

Megjelent: 2021. január 15.

Bárhonnan is nézzük, nem lesz kedvencünk a 2020-as esztendő. A világ, mint a múlt században oly sokszor, „csatatérré” változott, csak éppen most egy láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal harcol az emberiség. Ebben az évben mindenki és minden veszített valamit, s bár a labdarúgás színpada is elcsendesedett, lételemünket, a mozgást a pandémia sem tudta eltörölni. Négyrészes minisorozatunkban ezúttal visszatekintünk csapataink őszi szereplésére, öt pont köré csoportosítva a szezon legemlékezetesebb pillanatait.

Ezen a csütörtökön felnőtt csapatunk kerül reflektorfénybe, amely összességében az elvárásoknak megfelelően teljesített ősszel, s versenyben maradt a feljutást érő pozíciók valamelyikéért. Eszes László együttese mérkőzéseinek felén győztesen hagyta el a pályát, s mindössze két alkalommal maradt pont nélkül, így a hatodik helyről várhatja a februári folytatást. A mieink játéka sokat javult az új vezetőedző nyári kinevezése óta, az osztályváltáshoz azonban még fejlődnie kell a Pueblának, amire a Téli Nagypályás Torna remek lehetőséget biztosít.

A szezon repülőrajtja: A bánki edzőtáborból hazatérve már hangoztatták a szakemberek, hogy nagyon összeállt az újjáalakult Puebla, amely akár a feljutásért is harcban lehet a budapesti labdarúgás harmadik vonalában. A klubfilozófiát követve elsősorban fiatalokra építette a jövő csapatát a nyáron kinevezett Eszes László, s bár voltak távozók, a gárda magja megmaradt, ráadásul a korábbi farmcsapat megszűntével több újonc is bemutatkozhatott a BLSZ III-ban. Ilyen volt a mindössze tizennyolc esztendős Tóth Artúr, aki rögtön az első mérkőzésen duplázott, ráadásul tette mindezt a bajnoki címre is esélyesnek tartott Törökbálint otthonában. A Puebla katapultból lőtte ki magát az új szezonra, a mieink a szezonnyitón aratott háromgólos sikert követően kilencet lőttek a Merkapt, nyolcat a BÜSKE együttesének, míg a jelenleg dobogós 33 FC otthonából értékes ponttal távoztak. A kezdésre tehát nem panaszkodhattak a szurkolók, támadásban és védekezésben egyaránt kimagaslóan teljesítettek a mieink, akik jelezték a riválisoknak, hogy idén is számolni kell velük.

A szezon kisiklása: Összességében kiegyenlített teljesítményt nyújtott a Puebla ősszel, így szerencsére nehéz hullámvölgyet találni, ám a BKV Előre otthonában hagyott két pont fájhat a mieinknek, ugyanis esélyesként érkezett a Hungária körútra a Puebla, s jó formában várhattuk a villanyfényes összecsapást. Az első percek alapján azonban olybá tűnt, akár nagy pofonba is beleszaladhatnak a mieink, hét perc leforgása alatt ugyanis három nagy helyzetet is kialakított ellenfelünk, amely a vezetést is viszonylag korán megszerezte. A gól után visszaállt a BKV, míg Eszes László tanítványai egyre bátrabban futballoztak, Dankó Ákos pedig még a szünet előtt egalizált. A második játékrészben kiegyenlített küzdelmet láthattak a szurkolók, előbb egy pontrúgás után a BKV Előre szerzett újfent vezetést, majd fordítottak a mieink, Karacs András és Tóth Benedek találataival. A hajrában foggal-körömmel védekezett csapatunk, ám nem sikerült kihúznunk, 3–3-as döntetlennel zárult az összességében magas színvonalú mérkőzés. Egy pontot szereztünk, kettőt azonban veszítettünk, s mivel riválisunk mindössze a tizenegyedik helyen áll féltávnál, ez az elszalasztott győzelem még nagyon hiányozhat a végelszámolásnál.

A szezon bombázója: Kiváló középpályásunk, Morvay Bátor idén is megbízható teljesítménnyel vétette észre magát, ám ezúttal játéka mellett lövéseivel is kiemelkedett a mezőnyből. Az újpesti nevelésű klasszis alaposan bekezdett az új szezonban, az első négy mérkőzésünkön ugyanis négy gólt szerzett, s a hatékonyság mellett a szépségre is ügyelt, többnyire a tizenhatoson kívülről volt eredményes. A Merkapt kapuját kétszer is bevette középpályásunk, a 33 FC ellen pontot érő gólt szerzett, majd a BÜSKE csapatának is betalált. Utóbbi különösen szépre sikerült, a labda 23 méterről irdatlan erővel vágódott a ficakba, az ott fészkelő pókok legnagyobb bánatára.

A szezon különlegessége: A koronavírus alaposan felborította mindennapjainkat, s természetesen a futballéletre is megtette hatását, a folyamatos bizonytalanság, a számos halasztás megnehezítette a tervezést. A tizenhárom csapatot felvonultató bajnokságban nincs olyan együttes, amely minden mérkőzését lejátszotta volna ősszel, a Puebla nyolc találkozója pedig egyenesen a legkevesebb a mezőnyben. A fertőzés szerencsére elkerülte csapatunk zömét, ám a fontos hiányzók és az ellenfelek halasztási kérelme miatt négy ellenféllel így sem tudtunk megmérkőzni ősszel, ezek a találkozók így tavasszal kerülnek majd lejátszásra. Ennek értelmében rendkívül sűrű versenynaptár vár a Pueblás legényekre, tizenhat bajnoki mérkőzéssel, a jó rajt ráadásul kulcsfontosságú lesz, ugyanis a legnehezebb mérkőzések kerültek át tavaszra a járvány miatt. Február 21-én a listavezető RKSK-val kezdenek a mieink, március 6-án pedig a második helyen telelő Újpesti Flotta csapata lesz az ellenfél.

A szezon párosa: Az utánpótlásban edzőként is tevékenykedő kettős, Sárközy Bence és Karacs András jó példát mutatott a fiataloknak, a két támadó szellemű klasszis ugyanis kiváló teljesítménnyel rukkolt elő ősszel, alaposan megnehezítve az ellenfél védőinek feladatát. Sárközy nyolc góllal vezeti a házi góllövőlistát, szélsebes kiválóságunk a Merkapt ellen duplázott, a Rákosligetnek tizenhárom perc leforgása alatt hármat, összesen négyet lőtt, s a BÜSKE és a Törökbálint kapuját is bevette. Karacsnak a BÜSKE ellen jött össze a mesterhármas (legalábbis a játékvezetői jegyzőkönyv szerint), emellett pedig a Rákosliget, a Merkapt, és a BKV kapujába talált be, ősszel hat gólig jutott. A változatos támadójáték az újjáalakult Puebla egyik fő erőssége, a mieink nyolc mérkőzés alatt harmincegyszer ünnepelhettek, ami csaknem négyes átlagot jelent, ez pedig a második legjobb mutató a mezőnyben. A Sárközy-Karacs kettős jó játékára tavasszal is nagy szüksége lesz a csapatnak, az ő sikereikhez pedig értelemszerűen kellenek a társak is, akik néhány húzásból az ellenfél térfelére jutva, remek labdákkal szolgálják ki kiváló támadóinkat.