Történelmi eredmény a pótolt bajnokin

Megjelent: 2021. február 28.

A sereghajtó ellen lépett pályára vasárnap este a Puebla Focisuli BLSZ III-as felnőtt csapata, Eszes László tanítványai a Budakeszi gárdáját fogadták ideiglenes otthonukban, a Goldball Parkban. Riválisunk első kilenc mérkőzéséből mindössze egyszer tudta elkerülni a vereséget, így egyértelmű esélyesnek számítottak a mieink, akik a Rákosmente elleni, fájó vereség után igyekeztek javítani mérlegükön.

Ugyan a játék képe alapján már néhány perc elteltével világossá vált, melyik a jobb csapat, a Budakeszi sokáig remekül védekezett, a Pueblás fiatalok pedig nem találták a rést a pajzson. A 33. percben aztán megtört a jég, Sárközy Bence vezetést szerzett a mieinknek, kiválóságunk ráadásul szinte a középkezdés után ismét betalált, így kétgólos előnyre tett szert a Puebla. A szünet előtt Karacs András értékesítette helyzetét, ezzel tovább nőtt a különbség a felek között, 3–0-s hazai vezetésnél fordultak a csapatok. A második félidőben sem állt le a henger, negyedóra alatt megdupláztuk előnyünket, s mivel Karacs András újabb két, míg Sárközy Bence egy gólt szerzett, mindketten mesterhármast jegyeztek a mérkőzésen. Hatgólos hátrányban megrázta magát a sereghajtó, miközben vezetőedzőnk már bátran cserélt, így feljött háromra a Budakeszi, s mivel újabb találat már nem született, az angol-magyart idéző, történelmi eredménnyel zárult a találkozó.

Puebla FS TFC – Budakeszi SC 6–3 (3–0)

Puebla: Nagy Á. – Dreiszker (Dankó, 46.), Barta, Csuka (Szabó Á., 70.), Némethy, Sárközy, Ábrahám, Tóth A. (Fehérvári, 56.), Karacs, Morvay (Csányi, 56.), Hegyi (Tóth B., 70.)

Vezetőedző: Eszes László

Gólszerzők: Sárközy 33., 35., 56., Karacs 43., 48., 60.