Kupa: továbbjutás büntetőkkel, jöhet a Pénzügyőr

Megjelent: 2019. szeptember 11.

Mintha megállt volna az idő a Pirosrózsa utcai Sporttelepen. A rákosszentmihályi futballpályán már 1902-ben is pattogott a labda, s bár azt túlzás lenne állítani, hogy a századelőt idézi a létesítmény jelenlegi képe, az elmúlt évtizedekben nem történt jelentősebb felújítás a RAFC, valamint a Rákosszentmihályi SC otthonául szolgáló sportcentrumban. A Puebla felnőtt csapatára ezúttal utóbbi együttes várt, amely a mieinkhez hasonlóan a budapesti harmadosztályban szerepel, s győzelemmel hangolt a kupameccsre.

Merthogy kupameccs volt ez a javából, csapatunk történetének első találkozója a Budapest Kupa főtábláján, mely az erőviszonyoknak megfelelően kiélezett küzdelmet hozott. A rossz minőségű talajon az első félidőben a mieink domináltak, s kombinatív játékkal jutottak el a hazaiak kapujáig. Elsősorban Jóni Norbert volt elemében, azonban lehetőségei kimaradtak, így gól nélküli döntetlennél fordultak a felek.

A folytatásban aztán felpörögtek az események: tíz perccel a második félidő kezdete után Dankó parádés fejesével megszereztük a vezetést, amire Stranyóczky szinte a semmiből válaszolt. A gyors gólváltás után inkább a küzdelem dominált, a Puebla azonban mezőnyjátékban is ellenfele fölé nőtt, tizenöt perccel a rendes játékidő vége előtt pedig Balla révén ismét nálunk volt az előny. Ezzel azonban még nem volt vége, ugyanis a hazaiak egy védelmi kihagyást kegyetlenül megbüntettek, így – azonos osztályú csapatokról lévén szó – következhettek a tizenegyesek.

Az idegek harcát csapatunk bírta jobban: a mieink részéről Tápi, Balla, Megyesán, Forgó és Ábrahám is betalált, míg a rákosszentmihályiak hálóőre, Perlmutter Zoltán elhibázta a büntetőt, így a Puebla jutott tovább a Budapest Kupában! A kaland szeptember 18-án, szerdán folytatódik, amikor Budapest egyik legjobb csapata, a BLSZ I-ben szereplő Pénzügyőr SE látogat a Papírgyár pályára. Minden szurkolót szeretettel várunk, valódi kupahangulat várható!

Budapest Kupa
1. forduló
Rákosszentmihályi SC – Puebla 13 FC 2
– 2 (0 – 0) – 11-esekkel: 4 – 5
Gólszerző: Stranyóczky (63′), Góró (80′), ill. Dankó (55′), Balla (74′)
Pirosrózsa utca, 60 néző. Vezette: Gyana

Babulják Zoltán, vezetőedző: A továbbjutás volt a célunk, amelyet sikerült kivívnunk, s a pálya minősége ellenére jó mérkőzést játszottunk a hazaiakkal. Az első félidőben több nagy helyzetet is elpuskáztunk, de a büntetőknél higgadtak tudtunk maradni, így megérdemelten léphetünk a következő körbe. A Pénzügyőr bombaerős csapat, de nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni ellenük.

A 2015-ös bajnok vár a mieinkre