Közel voltunk a bravúrhoz a tavaszi nyitányon

Megjelent: 2023. március 4.

Nem sok hiányzott a pontszerzéshez BLSZ II-es felnőttcsapatunknak a tavaszi szezon első mérkőzésén, ám Eszes László tanítványai végül 3–2-es vereséget szenvedtek az éllovas BEH-Szent István otthonában.

Szenzációs mérkőzéssel indult útjára a labda a tavaszi idényben péntek este, amikor első számú felnőttcsapatunk a BLSZ II 2. csoportjában listavezető, öt forduló óta hibátlan BEH-Szent István vendége volt. A mieink szervezett, gyors játékukkal meglepték a bajnoki éllovast, és az első negyedóra végén Huzián Renátó révén a vezetést is megszerezték, ám sajnos a válaszra sem kellett sokat várni, Nádasi Máté hamar egyenlített. A félidő hátralévő részében inkább a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, de a szünetben döntetlenre álltak a felek, és a térfélcsere után is jól zárt a Puebla-retesz, az esélyesebb rivális sokáig nem talált rést a pajzson. Húsz perccel a vége előtt aztán Gesztesi Richárd megtörte a jeget, de a mieink nem adták fel, és Morvay Bátor fejesével egalizáltak. Izgalmas végjáték kezdődött, amelyben egy hatalmas gól döntötte el a pontok sorsát, Kulcsár Balázs harminc méterről ívelt Király Krisztián kapujába, így hiába a Puebla tisztes helytállása, 3–2-re a Szent István nyerte a tavaszi nyitányt.

BLSZ II: BEH-Szent István–Puebla FS 3–2 (1–1)
Gólszerző: Nádasi (25.), Gesztesi (71.), Kulcsár (83.), ill. Huzián (17.), Morvay (78.)

A hétvégén még két csapatunk lép pályára bajnoki mérkőzésen: U13-asaink szombaton 17 órai kezdettel a Hidegkút vendégei lesznek a Pokorny József Sportközpontban, míg a BLSZ IV-es felnőttek vasárnap 14 órától a BAK II-t látják vendégül a Papírgyári pályán.