Két győzelemmel hangoltunk a bajnoki rajtra

Megjelent: 2019. augusztus 13.

Július 27-én, szombaton lejátszotta nyári első felkészülési mérkőzését a Budapest Bajnokság harmadosztályába frissen feljutó felnőtt csapatunk. Babulják Zoltán tanítványai a Pest megyei harmadik vonalban szereplő Szigethalom gárdájával csaptak össze a Papírgyár pályán. Ugyan az első percek a vendégekről szóltak, fertályóra elteltével egy szép összjátékot követően a mieink szereztek vezetést. A folytatásban csupán pontrúgásból tudtak veszélyeztetni a szigethalmiak, míg a Puebla mindkét szélen veszélyes akciók sorát vezette. Tíz perccel a fordulás előtt Morvay hatalmas góljával kétgólosra duzzadt a mieink előnye, majd az első félidő hajrájában Jóni három perc leforgása alatt kétszer is betalált, így a szünetben 4-0 állt az eredményjelzőn. A második játékrész elején azonban a vendégek jelezték, nem adták fel a mérkőzést, és két gyors góllal kozmetikáztak az eredményen. Ekkorra már az égi áldás is megérkezett, a pályán pedig folytatódott a góleső: a 65. percben Tápi talált be, ezzel háromgólossá növelve az előnyt. Néhány perccel később egy lapos lövésből ismét betalált a Szigethalom, ám a túloldalon Csuka gondoskodott róla, hogy visszaálljon a különbség. Az utolsó percre még jutott egy bombagól, melyet sajnos a vendégek szereztek, így gólzáporos mérkőzésen 6-4-es győzelemmel kezdtük a felkészülést.

Felnőtt felkészülési mérkőzés
Puebla 13 FC – Szigethalom SC 6-4
Gólszerzőink: Jóni (2), Sárközy, Morvay, Tápi, Csuka
Papírgyár pálya, 20 néző. Vezette: Rezsonya.

Megyesán Sándor, edző: „Hat gólt rúgtunk, s főleg az első félidőben játszottunk ígéretesen. A fordulás után egy új, háromvédős hadrendet próbáltunk ki, amely egyelőre akadozik, de van még öt hetünk a finomhangolásra. Az előjelek rendkívül pozitívak, úgy vélem, mindkét csapatunk az első öt hely valamelyikén fogja zárni a bajnokságot.”

Egy héttel később, augusztus 3-án az új szezonra Bánkon készülő ifjúsági játékosaink is pályára lépett, Eszes László tanítványai a Nógrád megyei II. osztályban szereplő helyiekkel csaptak össze. A mieink jól kezdtek, hiszen Barta Gergely már a találkozó elején betalált, ám a hazaiak válaszára sem kellett sokat várni, így hamar döntetlenre módosult az állás. A folytatásban támadóbbá vált a Puebla játéka, s az agresszív letámadás meghozta gyümölcsét: előbb Sárközy, majd egy szép támadás végén Karacs is betalált. A bánkiak erejéből még szépítésre futotta, ám az utolsó percben Karacs tizennyolc méteres fejese minden nyitott kérdést eldöntött, így csapatunk 4-2-es győzelemmel hangolt a felnőtt bajnokságok rajtjára.

Ifjúsági felkészülési mérkőzés
Puebla 13 FC – Bánk SE 4-2
Gólszerzőink: Karacs (2), Barta, Sárközy
Bánk, zárt kapuk mögött.