TNT: Három forduló után listavezető a Puebla

Megjelent: 2021. január 17.

Ennél jobban nem is indulhatott volna a felkészülés a budapesti harmadosztályban szereplő felnőtt csapatunk számára: Eszes László alakulata mindhárom eddigi mérkőzését megnyerte a Téli Nagypályás Tornán, ezzel vezeti a Kiemelt Liga B-csoportjának tabelláját. A címvédő Puebla Focisuli vezetőedzője hangsúlyozta, ezúttal nem az eredmény, sokkal inkább a mutatott játék a fontos, és szerencsére e tekintetben is sikerült előrelépnünk, a Csepel UP SE elleni rangadón már bajnoki hőfokon égtek a fiúk. Nézzük, milyen eredmények születtek eleddig a felkészülési tornán, és mi vár még ránk a folyatásban.

 

Műegyetemi FC Puebla 13 FC 23 (12)

A Kiemelt Liga B-csoportjának első találkozóját a Műegyetemi FC ellen játszotta felnőtt  csapatunk. A sportszerű mérkőzésen mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt, s így három gól is született az első játékrészben. Nagy Mátyás remek fejesére szinte azonnal válaszolt Magyari Norbert találatával, ám a félidő utolsó percében Nagy ismét beköszönt, ezúttal egy jól eltalált lövéssel mattolta a rivális kapusát. A fordulás után mindkét csapat egy-egy gólt szerzett, Sárközy Bence szépségdíjas találata után egy perccel Verschitz Péter értékesített egy tizenegyest, így alakult ki a 32-es végeredmény a mieink javára. Eszes László a mérkőzés után adott nyilatkozatában elmondta, hogy a sportszerű ellenfél a mérkőzés elején ránk ijesztett, ám végül küzdelmes mérkőzésen sikerült legyőzni őket.

 

Puebla 13 FC  Csepel UP SE 62 (41)

A 2. forduló zárómérkőzését BLSZ III-as ellenféllel játszottuk, a szerda esti, villanyfényes derbin a nagy rivális Csepel UP SE gárdájával mérkőztünk meg. Riválisunk az első körben 11-es döntetlent játszott a Goldball ellen, így motiváltan, jól kezdtek a kék mezes csepeliek, Györkei Sándor góljával pedig a vezetést is hamar megszerezték. A mieink azonban megrázták magukat, s két gyors góllal fordítottak, a szünetben pedig már hárommal is vezetett Eszes László együttese. A második félidőben már a szakadó hóval is meg kellett küzdeniük a játékosoknak, ám ettől függetlenül több szép megoldással jelentkeztek a fiúk, Karacs András például jó harminc méterről ragasztott hatalmas gólt a jobb felső sarokba. A Puebla már öttel is vezetett, s bár a mérkőzés végén a csepeliek Péli Norbert révén szépítettek, többre már nem futotta az erejükből. Csapatunk góljai közül Sárközy Bence hármat, Kincses Krisztián kettőt, míg Karacs András egyet szerzett, míg a kapuban Nagy Ákos fontos védésekkel járult hozzá a bravúros győzelemhez.

 

Puebla 13 FC Újpesti Haladás FC U19 30 (10)

Két eddig hibátlan teljesítményt nyújtó csapat találkozott a harmadik fordulóban a Kiemelt Liga B-csoportjában. A Puebla a Műegyetemi FC-t 32-re, míg a CSUSE együttesét 62-re győzte le, míg az Újpesti Haladás U19-es csapata a Csillaghegyi MTE-t 54-re, majd a MAFC-ot 31-re múlta felül. Remek iramot diktáltak a csapatok az első játékrészben, ahol a mieink egyetlen helyzetüket gólra váltva szerezték meg a vezetést, egy megpattanó lövés talált utat a hálóba. A második félidőben volt több lehetősége is Holló Tibor együttesének az egyenlítésre, míg a Puebla elsősorban átlövésekkel próbálkozott, Csuka és Sárközy is bátran vállalkozott, ám nem talált célt. Stabil védekezésre alapozva jól kontrázott együttesünk, amely végül két közeli lövéssel tette magabiztossá győzelmét. Eszes László ezen a mérkőzésen több játékost is új poszton próbált ki, Dreiszker Vilmos például a védelem jobb, míg Némethy Marcell a bal oldalán kapott helyet. Győzelmével a Puebla megőrizte makulátlan mérlegét, s már jövő szombaton bebiztosíthatja az elődöntőbe jutást.

 

A torna további programja:

Január 23. 12.00: Csillaghegy Puebla 13 FC

Január 30. 10:00: Puebla 13 FC – Goldball FC

Február 6. 14:00: Elődöntők

Február 13. 14:00: Döntő

 

A jelenlegi állás:

1. Puebla 13 FC 9 pont
2. Csillaghegyi MTE 6 pont
3. Újpesti Haladás 6 pont
4. Műegyetemi FC 3 pont
5. Csepel UP SE 1 pont
6. Goldball FC 1 pont