Győzelemmel rajtolt második számú csapatunk

Megjelent: 2021. szeptember 7.

Babulják Zoltán és Megyesán Sándor tanítványai bombagóllal múlták felül a BME gárdáját, U14-es csapatunk csak kapufákig jutott a Rubeola ellen, míg első számú felnőttcsapatunk szépen helytállt a kupában.

U14: Rubeola–Puebla 2–0 (1–0)
Gólszerző: Tóth D. (45., 60.)

Első mérkőzését a Rubeola otthonában játszotta korosztályos együttesünk, a csömöri egyesület neve elsősorban a futsal világából csenghet ismerősen szurkolóinknak. Ezúttal a zöld gyepen találkoztak a felek, az első játékrész pedig kiegyenlített küzdelmet hozott, jó iramban zajlott a mérkőzés. A mieink két alkalommal is eltalálták a kapufát, gólt azonban a fordulás után a Rubeola szerzett, Tóth Dominik a 45. és a 60. percben is bevette Nagy Ábel kapuját. A hajrában nagy erőket mozgósítottunk a szépítés érdekében, ám ezúttal nem sikerült betalálnunk, így pont nélkül maradtunk a szezonnyitón.

BLSZ IV: BME–Puebla II 0–1 (0–1)
Gólszerző: Cseke (42.)

Fizikálisan jó erőkből álló, szervezett együttesek feszültek egymásnak a rajton, második számú felnőttcsapatunk a BME ellen lépett pályára a Goldball Parkban. Mindkét oldalon adódtak nagy helyzetek, ám a találkozót végül egy ritkán látható, hatalmas bombagól döntötte el, a 42. percben legrutinosabb játékosunk, Cseke Attila 25 méterről, kapásból tekert a kapuba. Babulják Zoltán vezetőedző értékelésében elmondta, azt kapta az ellenféltől, amire számított, ám a mieink mentálisan erősebbnek bizonyultak, a szív és az akarat diadala volt a vasárnapi.

Budapest Kupa: Puebla–Testvériség 2–5 (0–1)
Gólszerző: Sárközy (47.), Csuka (74.), ill. Hornok (31.), Rosta (55., 86.), Bódis (65., 90+1.)
Kiállítva: Némethy (63.)

A lehető legnehezebb ellenfelet kapta első számú felnőttcsapatunk a kupában, ugyanis a fővárosi élvonalban futballozó Testvériség ellen kellett bizonyítanunk kedd este. A villanyfényes derbi első félórája nagy küzdelmet és egy szerencsétlen sérülést hozott, Karacs András rosszul ért talajt, így a második félidőre már nem futott ki a csapattal. A többieknek egygólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk, félóra elteltével ugyanis Hornok Dávid vezetést szerzett a Testvériségnek. A fordulás után jobban kezdett a Puebla, Sárközy Bence szinte azonnal egalizált, sokáig azonban nem örülhettünk, Rosta Levente góljával ugyanis ismét a Tesi állt jobban, Némethy Marcellt ráadásul kiállította a játékvezető. Emberelőnybe kerülve ismét betalált esélyesebb riválisunk, s bár Csuka Zsolt még szépített, a hajrában újabb két gólt szerezve eldöntötte a mérkőzést az újpalotai alakulat, amely 5–2-es sikerével továbbjutott a Budapest Kupában.