BLSZ IV: heti hetes, a fordulás után gáláztunk

Megjelent: 2019. szeptember 9.

Ugyan az első mérkőzését elhalasztották, a második fordulóban már bemutatkozott a Puebla újonnan alakult farmcsapata, amely a Budapest Bajnokság negyedik vonalában szerepel az idén. Eszes László tanítványaira a vasárnapi ebéd helyett a Dini SE várt a nyitányon, s a kora délutáni időpont ellenére négy cserével is számolhatott vezetőedzőnk. A kispadról beszállóknak kiemelt szerep jutott ezen a találkozón, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az első félidő támadójátéka korántsem volt olyan hatékony, mint amilyennek a szakmai stáb megálmodta. A mieink már a kezdő sípszótól mezőnyfölényben futballoztak, a helyzetek azonban kimaradtak, az utolsó passzokba, lövésekbe rendre hiba csúszott. A túloldalon az egy osztállyal feljebb a mezőnyben futballozó Tápi Tamásnak keveset kellett játékba avatkoznia, hiszen a vendégek elsősorban a gyors kontrákra építettek, melyeket védőink tanári megmozdulásokkal megállítottak. A találkozó első góljára a 32. percig kellett várni, ekkor tört meg a jég: Uzelman Tamás szerzett vezetést a Pueblának.

A szünetben a hatékonyság növelése érdekében kettőt is cserélt Eszes László: a gólszerző helyére Gyurkó, míg Tóth Artúr pozíciójába Brückner Gábor érkezett. Mindenki “Brückije” pedig, ha már beállt, második labdaérintéséből beköszönt, kétgólosra növelve ezzel a hazai előnyt. Ennyinél azonban nem álltunk meg, s előbb Csuka Zsolt volt eredményes büntetőből, majd tíz perc leforgása alatt négy (!) góllal terheltük meg a kényszerűségből pályára lépő cserekapus, Tóth János kapuját. Csuka megszerezte második találatát, Kincses duplázott, és a szintén csereként beálló Szakács István is betalált. A hajrában futószalagon jöttek a helyzetek, amiket már nem sikerült értékesítenünk, a vége azonban így is 7-0-ás, kiütéses siker lett, s ez a vasárnapi ebéd minden bizonnyal megfeküdte ellenfelünk gyomrát.

BLSZ IV., 2. csoport
2. forduló
Puebla 13 FC II – Dini SE 7
– 0 (1 – 0)
Gólszerző: Uzelman (32′), Brückner (48′), Csuka (65′, 78′) – az elsőt büntetőből, Kincses (75′, 85′), Szakács (80′)
Papírgyári pálya, 25 néző. Vezette: Kecskeméti

Tápi Tamás, kapus: Régebben már volt szerencsém a gólvonalon állni, így nem volt szokatlan számomra a szerepkör, örülök, hogy kapott gól nélkül sikerült lehoznunk a mérkőzést. A hajrára elfáradt ellenfelünk, s rúghattunk volna még gólokat, de így is elégedett vagyok a csapat teljesítményével és a mutatott játékunkkal.

A 2. forduló további eredményei:

Hunreal FC – Margitszigeti FC II 3 – 1
Csepel UP SE – Egészség DSE 4 – 1
Kőbányáért Egyesület – Carvalho BLA 2 – 0
Csep-Gól FC II – Híd-Unió SE 4 – 2
RAFC II – Nimród SE II 2 – 1
BME Futsal Club – Zuglói Kinizsi SE 3 – 3

Hét gólnak tapsolhattak a szurkolók