BLSZ III: rangadóval indul az új szezon

Megjelent: 2020. szeptember 5.

Vége a várakozásnak, közel fél év szünet után szombaton újra pályára lép a Puebla felnőtt együttese, Eszes László tanítványai a Törökbálint ideiglenes otthonában, Budatétényben vendégszerepel a Budapest Bajnokság harmadosztályának első fordulójában. A tavalyi szezon félbeszakításakor ellenfelünk a második, míg a Puebla a hetedik helyen állt, a két csapat legutóbbi találkozója 2019 szeptemberében 1–1-es döntetlennel zárult.

A papírforma tehát a hazaiak sikerét vetíti elő, azonban nem szabad kizárólag a korábbi eredményekből kiindulnunk, hiszen mind a Puebla, mind a Törökbálint kerete alaposan kicserélődött a nyáron. A mieinktől jó néhány rutinos labdarúgó távozott, köztük két gólfelelős, Jóni Norbert és Péli Norbert is, a helyükre lépő fiatalok azonban a felkészülés során bizonyították rátermettségüket, heti három edzéssel, profi szemlélettel készültek a bajnoki rajtra. Az idősebb klasszisok búcsúját követően elöl elsősorban Sárközy Bencétől és Karacs Andrástól várhatjuk a jó teljesítményt, akire már most példaképként tekintenek a Pueblás fiatalok, s a jövőben utánpótlás-segédedzői szerepkörben is számít majd munkájukra a klub. A kapuban továbbra is biztos pontot jelent Nagy Ákos személye, akinek várhatóan a Törökbálint ellen is bőven akad majd védenivalója. Egyesületünk elnöke, Babulják Zoltán az osztályváltást jelölte meg hivatalos célkitűzésként, amihez elmondása szerint minden feltétel adott a Pueblánál.

A Törökbálinti FC új edzővel és átalakult játékoskerettel fogadja a mieinket a nyitányon, a házigazda kispadján Lipők András foglal majd helyet, fia, Patrik pedig a pályán igyekszik majd segíteni játékával riválisunkat. Lipőkön túl öt utánpótláskorú játékos is felkerült a bálintiak első csapatához, a tavalyi húzóemberek közül pedig mindössze a bajnokságban négy gólig jutó Fehér Gábor maradt hírmondónak. Érdemes lesz majd figyelnünk az öregfiúk között gólgyáros, harminckilenc esztendős Osmanaj Xhavit játékára is, aki rutinjával nagy hasznára lehet a Törökbálintnak az előttünk álló szezonban.

Szombaton tehát visszatér a bajnoki futball, a Törökbálint és a Puebla BLSZ III-as összecsapása 18.30-kor kezdődik Budatétényben (Jókai Mór utca 35-37), a játékvezető Szkrajcsics Tamás lesz. Szurkoljunk minél többen a helyszínen a mieinknek!