BLSZ III: értékes döntetlenek a rangadókon

Megjelent: 2019. szeptember 30.

Amikor annak idején megalkották a “kedvező sorsolás” szókapcsolatot, vélhetően nem a Puebla első számú felnőtt csapatának menetrendjét vették alapul. A mieink ugyanis az első öt fordulóban négy olyan riválissal is összemérték erejüket, melyeket a bajnokságot felvezető erősorrendünkben dobogóesélyesként jelöltünk meg: az Erdértet legyőzték, az Intertől szoros csatában vereséget szenvedtek, ezúttal pedig két egymást követő hétvégén az Erős Vár FC, valamint a Törökbálint várt Babulják Zoltán legénységére.

Az evangélikus egyház futballcsapata a Törökbálint elleni bosszantó vereséggel kezdte a bajnokságot, így érthető módon Polgár Ferenc hazai pályán támadó szellemben, a jól bevált 4-2-3-1-es hadrendben küldte pályára tanítványait. A mieink ezúttal is a széleken vezetett gyors akciókra alapoztak, s nem is alaptalanul, ugyanis az első félidő a Puebláról szólt, a hazaiak kapuja előtt zajlott a játék. Sárközy és Jóni is megszerezhette volna a vezetést, helyzeteink azonban kimaradtak, így gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész. A fordulás után feljavult az Erős Vár teljesítménye, és a születésnapos Paulik Tamás második idénybeli találatával a 63. percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Hamarosan a gól- mellett emberhátrányba is került a Puebla, miután a csereként beálló Megyesánt tíz percnyi játék után kiállította a játékvezető, ennek ellenére sikerült egalizálnunk; Sárközy Bence használta ki a hazaiak védelmi megingását. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ám ezek rendre kimaradtak, így egy ponttal távoztunk az egyik dobogóesélyes otthonából.

BLSZ III., 2. csoport
4. forduló
Erős Vár FC – Puebla 13 FC 1 – 1 (0 – 0)

Gólszerző: Paulik (63′), ill. Sárközy (68′)
Goldball Park, 70 néző. Vezette: Ilyés

Szeptember utolsó hétvégéjén hazai rangadó várt a mieinkre, a Törökbálint látogatott a Papírgyári pályára. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan jól rajtolt; a már említett, EVFC elleni siker mellett a Rákosligetet és a BÜSKÉ-t is legyőzték, utóbbit elképesztő mérkőzésen (0-1-ről 6-1, majd 6-5). Babulják Zoltán mindössze három helyen változtatott a kezdőcsapaton az Erős Vár elleni mérkőzéshez képest, Csányi, Gerstmayer és Jóni helyére Kincses, Péli és Balla került be. Sajnos az első percek nem a Puebláról szóltak; a vendégek agresszív letámadással próbáltak nyomást helyezni a mieinkre, s alig negyedóra elteltével meg is szerezték a vezetést, Vörös Ferenc volt eredményes. A folytatásban felélénkült csapatunk játéka, ám igazán nagy helyzetekig csak a fordulás után jutott el a Puebla. A második félidőben aztán sikerült beszorítanunk a törökbálintiakat, sorra jöttek a hazai lehetőségek, igaz, ellenfelünk kontrái is hordoztak veszélyt magukban. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte az egygólos vereséget, érkezett Balla, és az utolsó percben kiegyenlített – meghálálva ezzel a mester bizalmát. A látottak alapján igazságos döntetlen született; a Törökbálint öt forduló után tíz ponttal a negyedik, míg csapatunk nyolc egységgel a hatodik helyen áll a táblázaton.

BLSZ III., 2. csoport
5. forduló
Puebla 13 FC – Törökbálinti FC 1 – 1 (0 – 1)

Gólszerző: Balla (90′), ill. Vörös (18′)
Papírgyári pálya, 45 néző. Vezette: Ősz

Felemás érzésekkel vonultak le a játékosok (fotó: erosvarfc.blog.hu)