Ezüstérmes U10-es csapatunk a Téli Tornán!

Megjelent: 2021. december 14.

Babulják Zoltán tanítványai veretlenül végeztek a csoportkör élén, a döntőben azonban a Vasas Kubala Akadémia jobbnak bizonyult.

Hatalmas közönségsikerrel ért véget jubileumi évünk utolsó rendezvénye, a Puebla Téli Torna! Két napon át, három korosztályban húsz csapat mérte össze tudását Pesterzsébeten, minden mérkőzés telt ház előtt zajlott, online pedig több mint ezer szurkoló követte az eseményeket. 

U8-as korosztályban két csoportban zajlottak a küzdelmek, az “A” jelűt az Újpesti TE hibátlan mérleggel, míg a második helyen a Budapest Honvéd jutott tovább, csapatunk harmadikként zárt. A B-csoportban a Vasas végzett az élen, míg másodikként a Gödöllő jutott be az elődöntőbe. Ott aztán az Újpest ellen nem volt esélye, míg a másik ágon a Vasas győzte le könnyedén a Honvédot, végül pedig az UTE lett a tornagyőztes, miután a döntőben 3–2-es győzelmet aratott a Vasas gárdája felett. A dobogó alsó fokára a Gödöllői SK állhatott fel, amely izgalmas bronzmérkőzésen felülmúlta a Budapest Honvéd gárdáját. A Puebla Focisuli együttese ebben a korosztályban a 7. helyen végzett.

Az U9-eseknél a Carvalho BLAUSE két csapattal érkezett, továbbá a Félegyházi TSI, a Csepel UP SE, az Újpesti TE, valamint a Monor SE szállt harcba a győztesnek járó trófeáért. A csoportkörös szakasz során a Monor és az Újpest vívta ki a döntőbe jutást, kettejük fináléja pedig nem hozott gólt, az újpestiek végül büntetőkkel diadalmaskodtak. A bronzérmet a Carvalho I-es csapata szerezte meg, amely a bronzmérkőzésen a csepelieket múlta felük, az ötödik helyen pedig a Carvalho II zárt, a helyosztón legyőzve a Kiskunfélegyházát.

Vasárnap délután az U10-es korosztály küzdelemsorozatával zárult a kétnapos viadal, a királykategória pedig szó szerint megkoronázta a nyolcadik alkalommal megrendezett Puebla Téli Tornát. U10-es fiataljaink a SZAC gárdáját hátrányból fordítva múlták felül (2–1), majd a Meszölyt győzték le 3–2-re, a Vasassal és a Dunaújvárossal döntetlent játszottak, s mivel a Félegyházát is felülmúlták, megnyerték a csoportkört. A döntőben ismét a Vasas Kubala Akadémia következett, amely magabiztos győzelmével elhódította a trófeát, a Puebla növendékei azonban az ezüstéremmel is történelmet írtak. A bronzmérkőzés az utolsó percben dőlt el a Mészöly javára, a Dunaújváros a negyedik helyen zárta a tornát.

A 2021-es Puebla Téli Torna élő, szöveges közvetítése ide kattintva visszaolvasható, az alábbi linken pedig a torna legjobb fotóit tekinthetik meg.