Ez a mi napunk volt!

Megjelent: 2021. március 6.

Felnőtt és U14-es csapatunk is fantasztikus győzelemmel nyitott márciusban, Eszes László tanítványai a listavezető Újpesti Flotta veretlenségét vették el idegenben, míg fiataljaink végig fölényben futballozva múlták felül a Pestszentimre gárdáját.

A Puebla-szívet nem lehet korlátok közé szorítani. Ahhoz már lassan kezdünk hozzászokni, hogy a világjárvány következtében zárt kapuk mögött rendezik a bajnoki mérkőzéseket, ám a magyar labdarúgásban mindig érhet bennünket meglepetés, nevezetesen a szövetség új határozata, amely megtiltotta az élőképes közvetítést az égisze alá tartozó eseményekről. Nem könnyű időszak egy futballbarátnak, de a legfontosabb, hogy a srácok továbbra is érzik szurkolóink támogatását, a felnőtt csapatunk edzéséről készült videó minden idei nézettségi rekordot megdöntött, a játékosokat pedig feltüzelték a bátorító üzenetek. Szükség is volt a parázsra, szombat kora este ugyanis a veretlenül listavezető Újpesti Flotta otthonában játszottunk csúcsrangadót, ahol a feljutási reményeink életben tartásához legalább egy, de inkább három pontra volt szükségünk.

Az esélyesebb hazaiak jobban kezdtek, több veszélyes akciót is vezettek a széleken, mégis a Puebla szerzett vezetést, Nagy Ákos félpályás kirúgását ugyanis Sárközy Tápi elé csúsztatta, aki két csel után védhetetlenül a jobb alsóba lőtt. Sokáig azonban nem örülhettünk, a középkezdés utáni első támadásból ugyanis tizenegyeshez jutott a Flotta, egy jobbról érkező beadás Dankó Ákos kezére pattant. A labda mögé Vadász Edward állt, s higgadt végrehajtónak bizonyult, így negyedóra elteltével 1–1 állt az eredményjelzőn. A folytatásban többet támadott a házigazda, amely elsősorban távoli átlövésekkel próbálkozott, ám ezek nem jelentettek veszélyt Nagy Ákos kapujára. Vadászi ziccere már annál inkább, kapusunk azonban jól zárta a szöget, így döntetlen állásnál vonulhattak pihenőre a felek.

A szünet után is a Flotta futballozott fölényben, de Eszes László jól megszervezte csapatunk védekezését, a hazaiak nem találtak rést a pajzson. A mieink kivárásra és ellentámadásokra játszottak, egy gyors kontra végén pedig meg is szerezték a vezetést. Karacs András a bal szélről cselezett befelé, majd húsz méterről a hosszú felsőbe tekert, a labda Gárdosi és a kapufa érintésével került a lehető legjobb helyre, azaz a hazai kapuba. Félórával a vége előtt aztán megduplázta előnyét csapatunk, miután Sárközy Bence a félpályán kapott jó labdát, majd lefutotta védőjét, s a kifutó Gárdosit kicselezve az üres kapuba gurított. Az újpestieket sürgette az idő, de a hazaiak nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani, az ellentámadásokból pedig rendkívül veszélyesnek bizonyult a Puebla, amely Sárközy második találatával állította be a 4–1-es végeredményt. Eszes “Vátesz” László az első négy tavaszi mérkőzésre kilenc pontot jósolt, s igaza lett, újabb sikerének köszönhetően csapatunk a negyedik helyről várhatja a március 27-ei folytatást. Szép volt, fiúk!

Újpesti Flotta SE – Puebla FS TFC 1–4 (1–1)

Puebla: Nagy Á. – Dreiszker, Csuka, Némethy, Sárközy, Tóth A. (Tóth B., 58.), Dankó (Csányi, 62.), Karacs (Nagy G., 85.), Morvay, Hegyi (Ábrahám, 58.), Tápi (Barta, a szünetben)

Vezetőedző: Eszes László

Gólszerzők: Vadászi 13. – 11-esből, ill. Tápi 12.,  Karacs 53., Sárközy 61., 75.


Első idei mérkőzését játszotta szombat este U14-es csapatunk, amely a Pestszentimre ellen kezdte meg tavaszi menetelését. Babulják Zoltán tanítványai ősszel nagyságrendekkel jobb teljesítményt nyújtottak, mint amit a tabella jelenlegi állása mutat, a szerencse ugyanis elpártolt a mieink mellől, többször is az utolsó percekben kapott szerencsétlen gól okozta a Puebla vesztét. A PSK-nak szeptemberben egy ötöst gurítottunk, azóta azonban alaposan megerősödött riválisunk, amely a tabellán meg is előzte csapatunkat, legényeink azonban tudták, egy győzelem esetén helyet cserélne a két együttes. Ennek megfelelően szinte végig domináltunk az első félidő során, a nagy helyzetek közül pedig egyet gólra is váltottunk, Kovács Krisztián szerzett vezetést a Pueblának. A fordulás után sem változott a játék képe, új igazolásunknak, a kapus Virágh Álmosnak nem akadt sok tennivalója, miközben a túloldalon záporoztak a lövések, de Schneider jól állta a sarat. Egygólos előnyünk kitartott a lefújásig, így fontos győzelemmel kezdtük a tavaszt, s felkapaszkodtunk a tabella nyolcadik helyére.

Puebla FS TFC – Pestszentimrei SK 1–0 (1–0)

Puebla: Virágh – Szikra, Banner, Hanyecz, Gulyás, Kovács K., Bene, Attia, Stiller, Banner S.

Vezetőedző: Babulják Zoltán

Gólszerző: Kovács K. 28.

Babulják Zoltán: Az idei első mérkőzésünk volt, de nagyon bátran és fegyelmezetten játszott az egész csapat. Számtalan kidolgozott helyzetünk volt, de az utolsó döntések, passzok nem sikerültek. A győztes gólunkat egy látványos támadás előzte meg, s taktikus futballal a lefújásig sikerült megőriznünk előnyünket. Gratulálok a csapatnak, mert játékban és hozzáállásban is ellenfelünk fölé kerekedtünk.