Évértékelő, 3. rész: újoncként a középmezőnyben

Megjelent: 2019. december 31.

Véget ért az ünnepi időszak, végéhez közeledik a 2019-es év, s ilyenkor érdemes visszagondolni, hogy mi is történt a mögöttünk hagyott esztendőben. Ez alkalomból négyrészes sorozatot indított honlapunk, melyben bemutatjuk az idei ősz nagy pillanatait, Pueblás sikereit. Ezúttal jönnek a felnőttek, harmadosztályú és a negyedik vonalban szereplő együttesünk őszét értékeljük.

Első számú felnőtt csapatunk tavaly parádés teljesítménnyel vívta ki a harmadosztályú szereplés lehetőségét, s ősszel újoncként sem vallottak szégyent a srácok. Ugyan számottevő erősítés nem történt a nyáron, szerencsére távozók sem voltak, ráadásul a keret tovább bővült, hiszen a tavalyi szezonban bronzérmes ifjúsági együttesünkből többen alapembereivé váltak a harmadosztályú felnőtt gárdának. A fiatalok és a rutinos játékosok kitűnő elegyet alkotnak, Nagy Ákos továbbra is biztos pont a kapuban, a sikeredző Babulják Zoltán pedig taktikai húzásaival sok pontot hozott a konyhára. Az őszt két bravúrgyőzelemmel kezdték a mieink, ugyanis a Bp. Erdért és a Városgazda csapatát is felülmúlták, majd tévés mérkőzésen szoros vereséget szenvedtek a bajnokaspiráns Inter CDF-től. Az ezt követő öt fordulóban egy győzelem és egy vereség mellett három 1-1-es döntetlennel záruló összecsapás következett, melyeken rendre a Puebla játszott fölényben. A támadójáték az ősz végére jelentősen feljavult, ugyanis a félszezonban lejátszott utolsó hat találkozónk mindegyikén legalább három gólig jutott csapatunk, azonban a sok kapott gól miatt csak két alkalommal tudtuk győztesen elhagyni a játékteret. Féltávnál hét pontra vagyunk a dobogós Inter CDF csapatától, míg kilencre a már kieső helyen álló BÜSKÉ-től; bízunk benne, hogy tavasszal elsősorban felfelé kell majd tekintgetnünk.

Helyezés az őszi szezon végén: 7.

Bajnoki mérleg: 5-5-3 (20 pont)

Az ősz pillanata: az Erdért legyőzése a szezonnyitón.

Második számú együttesünk idén nyáron alakult azzal a céllal, hogy a harmadosztályban kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók mozgásigényét kielégítse. Eszes László vezetésével komoly szakmai munka zajlik a negyedosztályban is, a jól teljesítő játékosok pedig már egy osztállyal feljebb is bemutatkozhattak. A mieink nem akármilyen erődemonstrációval kezdtek, ugyanis 7-0-ra ütötték ki a Dini SE gárdáját, majd a Híd-Uniót, valamint a színész-énekes Puskás Petivel felálló Margitszigetet is elpáholták. A Puebla mérkőzésein rendre nagy különbség alakult ki a felek között: döntetlent nem játszottunk az ősz során, s példának okáért a „szomszédvár” Csep-Gólt 5-1-ra múltuk felül, két héttel később azonban 4-1-es vereséget szenvedtünk a nagy rivális, jelenleg listavezető CSUPE gárdájától. A pontszám, a mutatott játék, valamint a mérleg (6-0-6) is a középmezőnybe sorolja második csapatunkat, az élmezőny azonban rendkívül sűrű, így koncentráltabb játékkal akár a dobogóra is felküzdheti magát együttesünk a tavasz folyamán. A gárda két mesterlövésze ősszel Csuka Zsolt és Uzelman Tamás volt, akik hat-hat gólt vállaltak, de a hátvéd Kincses Krisztián és Brückner Gábor is öt gólig jutott.

Helyezés az őszi szezon végén: 6.

Bajnoki mérleg: 6-0-6 (18 pont)

Az ősz pillanata: magabiztos siker Puskás Peti csapata ellen.

Fiatal csapatunk a harmadik vonalban is megállja a helyét