Évértékelő, 2. rész: két tornát is rendeztünk ősszel

Megjelent: 2019. december 28.

Véget ért az ünnepi időszak, végéhez közeledik a 2019-es év, s ilyenkor érdemes visszagondolni, hogy mi is történt a mögöttünk hagyott esztendőben. Ez alkalomból négyrészes sorozatot indított honlapunk, melyben bemutatjuk az idei ősz nagy pillanatait, Pueblás sikereit. Ezúttal két saját rendezésű tornánkat, az Októberfesztet és a Téli Teremtornát elevenítjük fel.

Az utánpótlásfutball szerelmesei számára azonban nyolc éve már Dél-Pest legnagyobb futballfiesztáját jelenti az Októberfeszt, melyet a Puebla Focisuli évről-évre a Csep-Gól FC-vel karöltve rendez meg. Amikor 2012-ben útjára indítottuk a tornát, aligha gondoltuk volna, hogy az évtized végéhez érve is pattog majd a labda nemzeti ünnepünkön a Papírgyári pályán, abban pedig hinni is alig mertünk, hogy Magyarország számos topklubja, köztük a két ősi rivális, az Újpest és a Ferencváros is tiszteletét teszi az Októberfeszten. Pedig ez immár a valóság, 2019-ben minden rekordot megdöntve ötvenhat csapat, kilencven sportvezető, közel négyszáz gyermek és nyolcszáz szurkoló vett részt a futballünnepen. Kora reggeltől sötétedésig zajlottak a mérkőzések, harsogtak a trombiták, peregtek a dobok, a büfében készült a hot-dog és a rántott húsos szendvics. Aki október 23-án a Papírgyár környékére tévedt, valódi fiesztába csöppenhetett, és lépten-nyomon mosolygós kis futballistákkal, izgatott edzőkkel és lelkes szülőkkel találkozhatott. Idén négy korosztályban zajlottak a küzdelmek az Októberfeszten, a legkisebbek (U7-esek) között az MTK Budapest, az U9-eseknél a Ferencváros, az U11-es korosztályban pedig a Dunakanyar bizonyult a legjobbnak, míg az U13-asok tornáját a társházigazda Csep-Gól FC nyerte meg.

Idén harminc csapat nevezését tudta elfogadni egyesületünk az immár hagyományos Téli Tornára, bár ennél jóval többen jelentkeztek volna. November 30-án és december 1-jén így is zsúfolásig tele volt a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnázium Tornacsarnoka a focipalántákkal és a lelkes szurkolókkal. Egyesületünk mindhárom korosztályban (U7, U8, U10) indított csapatot. A legkisebbek a nyolccsapatos mezőnyben az előkelő harmadik helyezést érték el, míg az U8-asok minden várakozást felülmúlva arattak klubunk életében történelmi sikert; a korosztály tízcsapatos mezőnyében a náluk magasabban jegyzett ellenfelek (MTK, Budai FC, Újpest, Cegléd) felett diadalmaskodva, a döntőben a büntetőpárbajt megnyerve állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Az U10-eseknél szintén tíz erős csapat mérkőzött meg egymással, itt a mieink egy győzelem, egy döntetlen, valamint két vereség után a hetedik helyen zárták a tornát. A hagyomány, miszerint minden évben színvonalas, jó hangulatú és meglepetésekkel tarkított programokkal várjuk a csapatokat, jövőre folytatódik, 2020-ban ráadásul két hétvégén keresztül zajlanak majd a küzdelmek a Puebla Téli Torna keretein belül.

Mosolygós gyermekek, szép idő, jó mérkőzések