Elbukott bronzmeccs, győztes bajnoki szezonrajt

Megjelent: 2021. február 16.

A hétvégén véget ért a Téli Nagypályás Torna, s egyben a felkészülési időszak is a budapesti harmadosztályban szereplő felnőtt csapatunk számára, amely a negyedik helyen zárta a rangos viadalt. A mieink szombaton egygólos vereséget szenvedtek a bronzmérkőzésen, vasárnap azonban már a Hunreál elleni bajnokin volt jelenésük, amit rendkívül magabiztosan, 3–0-ra húztak be Eszes László tanítványai.

 

Puebla 13 FC  Goldball ’94 FC 3–0 (0–0)

A csoportkör zárómérkőzésén együttesünk a Goldball ’94 FC ellen lépett pályára. A papírformának megfelelően a Puebla irányított a kezdő sípszótól kezdve, riválisunk csak elvétve tudta átlépni a felezővonalat. Az első játékrészben nyolc-tíz tiszta helyzetet kidolgoztunk, de egyet sem sikerült értékesítenünk, így gólnélküli döntetlennél vonulhattunk pihenőre. Eszes László félidei beszéde feltüzelte a srácokat, akik tíz perccel a szünet után Nagy Gergő révén a vezetést is megszerezték. A folytatásban tovább nőtt a mieink fölénye, Karacs András góljával pedig megdupláztuk előnyünket. Nagy Ákost mezőnyjátékosként is bevetette a mester, a Puebla pedig az utolsó percben nagyon fontos találatot szerzett, ami – mint később kiderült – a csoport első helyére repítette együttesünket.

 

Mészöly Focisuli  Puebla 13 FC 1–1 (01) – büntetőkkel: 5–4

Az elődöntőben a B-csoport második helyén záró Mészöly Focisulival néztünk farkasszemet, s a két csapat jelenét ismerve kitűnő mérkőzésre volt kilátás. A mieink kezdtek jobban, egy jogosan megítélt büntetővel pedig Sárközy Bence a vezetést is megszerezte a Pueblának. A félidő hajrájában voltak lehetőségei a riválisnak is, de nem tudott egalizálni, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre. A szünet után megélénkült a játék képe, a Puebla a második gólért, míg a Mészöly az egyenlítésért támadott kettőzött erővel. Végül utóbbi érte el célját, miután egy beadás megtalálta az érkező támadót, aki közelről mattolta Nagy Ákost. A hajrában inkább a mieink előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott, így azonnal büntetőrúgások következhettek. Az “orosz rulettet” a Mészöly nyerte, így csapatunk a bronzéremért léphetett pályára az utolsó játéknapon.

 

Puebla 13 FC  Csillaghegyi MTE 4–5 (1–3)

A két csapat már a csoportkörben is találkozott egymással, akkor pikáns összecsapás végén riválisunk diadalmaskodott 4–3-ra, így volt miért visszavágniuk Eszes László tanítványainak. Élesebben kezdtek a csillaghegyiek, akik az első félidőben háromszor is betaláltak, így magabiztos előnnyel vonulhattak pihenőre. A mieink azonban nem adták fel, s nagyot küzdve a második játékrészben visszajöttek a mérkőzésbe. Az utolsó szó sajnos a Csillaghegyé volt, amely így bronzérmesként zárt, míg csapatunk a negyedik helyen végzett a Kiemelt Ligában. A CSMTE részéről Lévai Kálmán kettő, míg Imre Zoltán, Császár Tamás, és Galgóczi Levente egy-egy gólt szerzett, míg a Puebla góljain a mesterhármas jegyző Sárközy Bence, valamint Karacs András osztozott. A torna legjobb kapusának a mi fiunkat, a bravúrt bravúrra halmozó Nagy Ákost választották a szervezők, akinek ezúton is szívből gratulálunk!

 

Puebla 13 FC  Hunreál FC 3–0 (1–0)

A szombati bronzmérkőzésnél jóval fontosabbnak tűnt a vasárnapi bajnoki összecsapás, hiszen a mieink feltett célja az osztályváltás. Az első nagy lépést a tabellán kilencedik Hunreál ellen tehették meg Eszes László tanítványai, s bár jó erőkből álló ellenféllel találkoztunk, a három pontért léptünk pályára. Jól is kezdtük a találkozót, hamar mezőnyfölénybe került a Puebla, amely a játék minden elemében felülmúlta a Hunreált, s több helyzetet is kidolgozott. A hálót először a játékrész feléhez érve, Karacs András zörgette meg, majd tíz perccel később Barta is beköszönt, ezzel kétgólosra növelve előnyünket. A szünet után érthető módon nagyobb erőket mozgósított a Hunreál a gólszerzés érdekében, ez azonban magában hordozta a gyors hazai kontra lehetőségét. Karacs újabb találata huszonöt perccel a vége előtt lezárta a nyitott kérdéseket, a mieink magabiztos győzelemmel kezdték a tavaszi szezont.