Csillagos ötös U14-eseinktől, nyertek a felnőttek is

Megjelent: 2020. szeptember 8.

Közel fél év szünetet követően rendeztek ismét bajnoki mérkőzéseket hazánkban, a Puebla Focisuli pedig három csapattal is képviseltette magát, felnőtt együttesünk után U16-os, valamint U14-es együttesünk is pályára lépett az elmúlt néhány napban.

 

BLSZ III: Törökbálinti FC – Puebla FS TFC 0–3 (0–2)
Budatétény, 50 néző. Vezette: Szkrajcsics
Gólszerző: Tóth A. (31., 78.), Sárközy (35.)
Kiállítva: Lakatos (48.)

Valódi nagyvadat ejtett első mérkőzésén felnőtt csapatunk, amely a nyáron alaposan átalakult Törökbálint otthonában aratott háromgólos győzelmet. A mieink már a első negyedórában kis túlzással eldönthették volna a mérkőzést, de a helyzetek kimaradtak, a hazaiak jól állták a sarak. Tóth Artúr és Sárközy Bence góljaival így is megnyugtató előnnyel vonulhattunk pihenőre, a fordulás után pedig Lakatos kiállítása végleg lezárta a nyitott kérdéseket. A hajrában a mindössze tizennyolc esztendős Tóth ismét betalált, így viszonylag könnyedén nyerte meg a rangadót a Puebla.

Eszes László, vezetőedző: „Küzdelmes mérkőzésen, egy jó csapat ellen megérdemelt győzelmet arattunk. Sajnos több helyzetünk is kihasználatlanul maradt, de bombagólokkal sikerült kompenzálnunk, így nem lehetek elégedetlen.”

 

U16: Kelen SC – Puebla FS TFC 7–2 (3–1)
Budapest, Kelen Sporttelep, 40 néző. Vezette: Török-Bardi
Gólszerző: Viczkó (12., 19.), Diószegi (32.), Tolnai (49.), Ruzsák (64.), Márton (83.), Khalaf (86.), ill. Attia (25.), Stiller (56.)

Fiataljaink a Kelen SC otthonában kezdték a bajnokságot, s bár az első játékrészben egyértelműen összeszokottabb csapat benyomását keltette a Puebla, végül a hazaiak örülhettek. Viczkó korai duplájával hamar kétgólos előnybe került ellenfelünk, amire Attia felelt, majd az egyenlítésre is volt lehetőségünk, ám újabb gólt a Kelen tudott szerezni. A fordulás után Tolnai góljára Stiller válaszolt, majd az utolsó harmincöt percben Gál Milán és Kis Benedek is lehetőséget kapott Babulják Zoltántól, ám a védekezési hibákat könyörtelenül kihasználva már csak a házigazda tudott gólokat szerezni, a Kelen ötgólos sikerrel kezdte a szezont.

Babulják Zoltán, vezetőedző: „Az eredményt látva talán meglepő lesz a nyilatkoztatom, de ma mi voltunk a jobb csapat, ám így sem érdemtelen a hazaiak sikere, csupán a különbséget tartom túlzónak. A jövőben feltétlenül jobban kell sáfárkodnunk a helyzeteinkkel.”

 

U14: Puebla FS TFC – Pestszentimrei SK 5–0 (4–0)
Csepel, Papírgyári pálya, 35 néző. Vezette: Busai
Gólszerző: Takács D. (8., 25., 34.), Stiller (26.), Kerepesi (42.)

Nem akármilyen győzelemmel indította a szezont U14-es együttesünk, Babulják Zoltán tanítványai hazai környezetben öt góllal múlták felül a Pestszentimrét. A mieink vezére ezúttal Takács Dénes volt, aki már az első félidőben mesterhármasig jutott, miközben Stiller Barnabás is betalált, így megnyugtató előnnyel mehetett az öltözőbe a Puebla. A fordulás után néhány perccel Kerepesi Milán állította be az 5–0-ás végeredményt, együttesünk a játék minden elemében felülmúlta a szentimreieket, s egy forduló után a második helyen áll a tabellán.

Babulják Zoltán, vezetőedző: „Ahhoz képest, hogy a csapat kétharmada még nem játszott ekkora pályán, jó teljesítményt nyújtottunk. Szép támadásokat vezettünk, és látványos gólokat szereztünk, gratulálok a fiúknak.”