BLSZ III: újabb döntetlen, már ötödik a Puebla

Megjelent: 2019. október 13.

Minden idők egyik legizgalmasabb harmadosztályú bajnoksága kerekedhet ebből – és még csak a hetedik fordulónál járunk. Minden együttesnek van már pontja, nyolc döntetlent játszottak már a csapatok, az első és az ötödik helyezettet pedig csupán hat pont választja el egymástól. Első számú felnőtt csapatunk szombaton az ügyvédcsapatot, a BÜSKÉ-t fogadta a Papírgyári pályán, s újabb értékes ponttal gazdagodott.

Sajnos a mérkőzés elején sok pontatlan átadás és lassú tempó jellemezte a játékunkat. A mezőnyben nagy fölényben játszottunk, ám ellenfelünk kapujára nem jelentettünk valódi veszélyt. A játék menetében fordulatot jelentett, hogy a 28. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, melyet Máté Nándor higgadtan értékesített. A gól után fokozódott a mieink nyomása, Morvay pedig gyakorlatilag az első nagyobb helyzetünket gólra váltotta, így a szünetben 1-1 állt az eredményjelzőn. A fordulás után is meddő fölényben játszott a Puebla, az utolsó tíz percre különösen beszorultak az ügyvédek, újabb gólt azonban nem sikerült szereznünk, így végül egy pontot tartottunk otthon a hetedik forduló rangadóján.

BLSZ III., 2. csoport
7. forduló
Puebla 13 FC – BÜSKE 1 – 3 (1 – 1)

Gólszerző: Morvay (41′), ill. Máté – büntetőből (29′)
Papírgyári pálya, 35 néző. Vezette: Kis

Babulják Zoltán, vezetőedző: A labdabirtoklási fölény ellenére kevés helyzetet tudtunk kialakítani, mivel ellenfelünk remekül tördelte és lassította a játékot, ez pedig nem kedvez a Puebla stílusának. Az utolsó passzok ezúttal nem sikerültek, így támadóink nem tudtak veszélyesek lenni a BÜSKE kapujára.