BLSZ III: drámai gólpárbaj a pesti éjszakában

Megjelent: 2019. szeptember 13.

Villanyfényes mérkőzést rendeztek szerda este a Vilmos Endre Sportcentrumban, ahol a Városgazda a Puebla felnőtt csapatát fogadta a Budapest Bajnokság második fordulójában. A hazaiak első mérkőzését elhalasztották, így számukra ez az összecsapás számított az új szezon első jelentős erőpróbájának, míg a mieink a bajnokaspiráns Bp. Erdért elleni győzelemmel rajtoltak. Az elmúlt szezonban tizenkettedik helyen záró Városgazda gyenge pontjának már évek óta a védekezés tekinthető (tavaly mérkőzésenként átlagban négy gólt kaptak), így nem meglepő módon ezúttal Sárközy és Karacs is helyet kapott a Puebla kezdőjében. A mieink első gólját azonban egy középpályás, Csuka Zsolt jegyezte, aki második találatát lőtte a bajnokságban. Hét perc elteltével máris vezetett csapatunk, s az első félidő első felében domináltak is a mieink, a Városgazda erejéből csupán egyéni villanásokra futotta. A mezőnyfölény tíz perccel a szünet előtt újabb góllá érett, Sárközy bombájával már kettővel vezetett csapatunk. A magabiztos előny azonban túlságosan megnyugtathatta Babulják Zoltán legényeit, ugyanis a mieink átengedték a területet a hazaiaknak, védekezésben pedig enerváltan, pontatlanul futballoztak, így Kiss Gergő duplájával még a fordulás előtt kiegyenlített az ellenfél.

A szakmai stáb kihasználta egyetlen cserelehetőségét a szünetben, Kiss Krisztián érkezett Karacs helyére, s a huszonhat esztendejével rutinosnak számító csatár minden rutinját bevetve igyekezett nyugtatni társait. A folytatásban már koncentráltabb játékot produkált a Puebla, s újfent sikerült feltörnünk a hazaiak betömörülő védelmét: Sárközy juttatta ismét előnyhöz a mieinket. A hajrára elfáradtak a mieink, míg a Városgazda kihasználta rotációs lehetőségeit, s tizenhárom perc leforgása alatt hármat is változtatott. A még a szünetben beálló Ughy Márk jó cserének bizonyult, ugyanis tíz perccel a lefújás előtt kiegyenlített (3-3). Izgalmas végjáték következett, kiélezett küzdelem zajlott a pályán, s kivárásra játszottak a felek. Sokan már elkönyvelték a döntetlent, azonban jött a fekete leves: Babulják Zoltán beszállt, s adott egy zseniális passzt Sárközynek, aki a találkozó utolsó percében eldöntötte a mérkőzést a Puebla javára. Újabb három pontot szerzett tehát felnőtt csapatunk, s két forduló után százszázalékos teljesítménnyel áll a budapesti harmadosztályban. Folytatás szombaton, amikor hazai pályán az Inter CDF lesz az ellenfelünk.

BLSZ III., 2. csoport
2. forduló
Városgazda  – Puebla 13 FC 3 – 4 (2 – 2)

Gólszerző: Kiss (39′, 41′), Ughy (79′), ill. Csuka (7′), Sárközy (35′, 52′, 89′)
Vilmos Endre Sportcentrum, 50 néző. Vezette: Tóth

Babulják Zoltán, vezetőedző: Nem játszottunk jól, tompán, fásultan kezdtünk, s az első félidő végén ismét jött egy rövidzárlat, gyakorlatilag három perc alatt elherdáltuk kétgólos előnyünket. Szerencsére nem adtuk fel, a szívünk a helyén volt, ennek köszönhetjük a három pontot.