BLSZ III: bravúros fordítás, Tápi-triplával

Megjelent: 2019. november 12.

Két fontos mérkőzést játszott harmadosztályú felnőtt csapatunk a Budapest Bajnokságban: Babulják Zoltán legényei előbb a Merkaptot fogadták, majd a Budakeszi otthonába látogattak. Előzetes erősorrendünkben mindkét gárdát a középmezőnybe soroltuk, ám a Merkapt nagyon gyengén kezdte a szezont, így a találkozó előtt a tizenharmadik, kieső helyen szerénykedett.

Éppen ezért érte hideg zuhanyként a mieink drukkereit, hogy a nyolcadik minutumban Bódi szólógóljával a vendégek szereztek vezetést. Kár tagadni, az első játékrészben rendkívül enerváltan, gyengén futballozott a Puebla, a játék képe alapján nem lehetett eldönteni, hogy melyik csapat küzd a dobogóért, és melyik a kiesés elkerüléséért. A szünetig több találat már nem esett, Babulják Zoltán azonban így is heves gesztikulációval kísérte öltözőbe játékosait, akik vélhetően nem tették zsebre, amit a félidőben kaptak.

A fordulás után alaposan megváltozott a játék képe, két nagy helyzete is volt csapatunknak, gólt mégis a Merkapt szerzett, az 54. percben Magyar Zoltán volt eredményes. A kétgólos hátrány ellenére nem omlott össze a Puebla, mindent egy lapra feltéve támadtak a mieink, s ennek meg is lett az eredménye: Tápi Tamás előbb egy büntetőt értékesített higgadtan, majd néhány perccel később akcióból kiegyenlített. Az utolsó húsz percben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, s amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, érkezett Tápi, és a hosszabbításban megszerezte a Puebla győztes találatát.

BLSZ III., 2. csoport
10. forduló
Puebla 13 FC – Merkapt SE 3– 2 (0 – 1)

Gólszerző: Tápi (60′, 69′, 90+1′) – az elsőt büntetőből, ill. Bódi (8′), Magyar (54′)
Papírgyári pálya, 45 néző. Vezette: Grimm

A Budakeszi ellen már kevésbé voltak szerencsések a mieink: a hazaiak a második félidő elején már három góllal is vezettek, s bár Péli és Sárközy révén sikerült egy gólra zárkóznunk, a hajrában már nem született több találat, így 4-3-as vereséget szenvedtünk a Zichy Péter utcában.

BLSZ III., 2. csoport
11. forduló
Budakeszi SC – Puebla 13 FC 4 – 3 (3 – 1)
Gólszerző: Kőszegi (7′), Kovács (12′), Fornosi (44′), Nádas (46′), ill. Péli (33′, 59′), Sárközy (56′)
Zichy Péter utca, 40 néző. Vezette: Baranyi

Babulják Zoltán, vezetőedző: Ez a két mérkőzés is megmutatta, hogy sajnos a szerényebb képességű csapatok ellen nem tudunk kellően felpörögni, hiányzott az akarat a játékunkból. A Merkapt ellen Tápi Tamás még kihúzta a csapatot a csávából, Budakeszin azonban a néhány jó egyéni teljesítmény már kevésnek bizonyult.

Felemás mérleggel zártuk az elmúlt heteket