BLSZ III: tízgólos rangadó, pontszerzéssel

Megjelent: 2019. október 31.

Újabb rangadó várt felnőtt csapatunkra, amely az idei szezon egyik meglepetéscsapatának számító Budatétény elleni, 4-3-as vereséggel a háta mögött érkezett a 33 FC elleni összecsapásra. Babulják Zoltánék ellenfele a mieinkkel ellentétben győztesen hagyta el a pályát a legutóbbi körben, ráadásul nem kis bravúrt végrehajtva, ugyanis Héring Gyula együttese a listavezető Intert páholta el saját közönsége előtt. Az előjelek is azt mutatták tehát, hogy valódi rangadóról beszélhetünk, s ennek megfelelően szép számú drukkerhad gyűlt össze a Budafoki MTE sporttelepén.
A vasárnap éjszakába nyúló találkozót csapatunk óriási akarattal, és rendkívül motiváltan kezdte, mondhatni futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket az első negyedórában. Kisvártatva a gólok is megérkeztek, fertályóra leforgása alatt Karacs András, Péli Norbert és az egész mérkőzésen extázisban futballozó Morvay Bátor is betalált. A hazaiak részéről a Nemzeti Sport szerkesztő-újságírója, Murányi Domonkos ugyan szépíteni tudott, Csuka Zsolt azonban gondoskodott arról, hogy lélektanilag a legrosszabb pillanatban, a szünet előtt ismét háromgólos hátrányba kerüljön a Harihárom.
A második félidőt gyors gólváltás nyitotta (Bányai és Csuka volt eredményes), majd lecsendesedett a mérkőzés, s elsősorban a mezőnyben zajlott a játék. Nem várt fordulatot hozott Csuka kiállítása, amely negyedórával a vége előtt megtörte a Pueblát és fellelkesítette a hazaiakat. Murányi újabb gólt szerzett, majd néhány perccel később Bokor értékesített egy könnyű síppal befújt büntetőt, s máris egy gólra olvadt az előnyünk. Ekkor már hangorkánban úszott a budafoki éjszaka, s a szurkolók belehajszolták kedvenceiket a pontszerzésbe: az utolsó percekben Bányay kiegyenlített, ezzel döntetlenre mentve a mérkőzést.
Háromgólos előnyről veszítettünk tehát két pontot a rangadón, azonban nyertünk egy nagyon értékeset, amely rendkívül sokat érhet majd a végelszámolásnál. Folytatás szombaton, hazai környezetben, a Merkapt csapata ellen.
BLSZ III., 2. csoport
9. forduló
33 FC – Puebla 13 FC 1 – 3 (1 – 1)

Gólszerző: Murányi (44′, 81′), Bányai (52′, 86′), Bokor – büntetőből (85′), ill. Karacs (25′), Péli (35′), Morvay (40′), Csuka (45′, 55′)
Kiállítva: Csuka (75′)
Promontor utca, 55 néző. Vezette: Weigl
Babulják Zoltán, vezetőedző: Amióta én vagyok a csapat trénere, magasan ez volt a legjobb első félidőnk, a játék minden elemében parádéztunk. Bevallom őszintén, háromgólos előnyben meg sem fordult a fejemben, hogy pontokat hagyhatunk Budafokon, azonban a kiállítás után az egy pontnak is örülnünk kell.

A 9. forduló további eredményei:

Budatétény SE – Városgazda 5 – 1
Merkapt SE – BÜSKE 1 – 3
Bp. Erdért – Inter CDF 4 – 4
Budakeszi SC – Rákosligeti AC 3 – 2
RKSK – Törökbálinti FC 0 – 1
ESMTK – Erős Vár FC 5 – 2