Két nehéz, két kötelező

Megjelent: 2021. május 13.

Négy bajnoki mérkőzés vár ránk a hétvégén, U16-os fiataljainkért kétszer is szoríthatunk, míg az U14-esek és a felnőttek esélyesként lépnek pályára szombaton.

U16: Gerrzo Kft – Puebla FS (csütörtök, 15.00)

Még a hetedik helyre is reális esélye van U16-os csapatunknak, ehhez azonban folytatni kellene a Nagytétényi Kohász ellen elkezdett pontgyűjtést. A mieink soron következő mérkőzésén már egy döntetlen is csodaszámba menne, a Gerrzo ugyanis a bajnokság legerősebb együttesei közé tartozik, csütörtöki riválisunk már egészen biztosan a dobogón zárja a szezont. A keretek erőssége közötti különbség ellenére ősszel nagy erőbedobásra kényszerítettük a pasarétieket, akik tíz perccel a vége előtt csupán egygólos előnyben voltak, végül azonban néggyel nyertek. Ezúttal is szeretnénk szoros mérkőzést játszani riválisunkkal, az pedig a hab lenne a tortán, ha egy Pueblás játékos megzörgetné az idény során mindössze 23 gólt kapó Gerrzo hálóját.

U14: Puebla FS – Rákosszentmihályi SC (szombat, 13.00)

Novemberben élőben mutattuk, ahogyan fiataljaink idegenben háromgólos győzelmet arattak a sereghajtó felett, s ezúttal is a Puebla várhatja esélyesként a Rákosszentmihály elleni ütközetet. Ellenfelünk keretét alacsony játékosok alkotják, így a megszokottnál több ívelés sikerre vezethet. Riválisunk még nem tudott mérkőzést nyerni a szezonban, ám május elején megszerezték első pontjukat, a Kelen ellen értek el 1–1-es döntetlent. A mieink magabiztos győzelemmel hangoltak a szombati ütközetre, a Merkapt otthonában szerzett nyolc találat a legtöbb, amit ebben a szezonban a mieink lőttek. Reményeink szerint nem sokáig áll majd fenn a gólrekord, hasonlóan önfeledt, kreatív támadójátékkal a Rákosszentmihály ellen is örülhetünk majd hazai találatoknak.

BLSZ III: Hunreál FC – Puebla FS (szombat, 17.00)

Agatha Cristie sem tervezhetett volna ennél izgalmasabb hajrát a BLSZ III-as bajnokság 2. csoportjában, ahol öt csapat pályázik a négy feljutást érő hely valamelyikére. Az éllovas Újpesti Flotta már biztosan egy osztállyal feljebb kezdheti meg a következő szezont, a második helyezett RKSK, a harmadik CSUSE, valamint az egymeccses deficitben lévő Puebla azonban hat ponton belül van egymástól. Az ötödik aspiráns, a 33 FC könnyen lehet, hogy kiszáll a buliból, miután a fekete-fehérek gólzáporos mérkőzésen 8–6-os vereséget szenvedtek az alsóházban tanyázó BKV Előrétől, így jelenleg négy pont a lemaradásuk a Pueblától, a két csapat pedig még egymás ellen is játszik majd. Egyelőre azonban a Hunreálra koncentrálnak Eszes László fiai, a sereghajtót februárban három góllal vertük, s idegenben is egyértelmű esélyesként lépünk pályára.

U16: Puebla FS – Pestszentimrei SK (vasárnap, 12.00)

Babulják Zoltán tanítványaira két mérkőzés is vár a héten, a csütörtöki erőpróba után vasárnap hasonlóan nehéz kihívás vár a Pueblára. Fiataljaink hazai környezetben látják vendégül a Pestszentimrét, amelynek a szezonban eddig lejátszott két mérkőzésen nem sikerült betalálnunk. Amikor legutóbb a Papírgyári pályán találkoztak a felek, hetet gurított riválisunk, így van miért visszavágnunk, ám az erőviszonyok ismeretében reális győzelmi esélyeink nem lehetnek a negyedik helyen álló PSK ellen.