I. Puebla Elit Kupa

 

Hazánk legjobbjai a Puebla Elit Kupán!

 

Egyesületünk februárban NB I-es topklubok utánpótláscsapatait látta vendégül a Kistext Arénában és a Soroksári Sportcsarnokban! A 10 éves Puebla Focisuli fennállása során először rendezte meg az Elit Kupát, melyre U9-es és U12-es korosztályban egyaránt a legjobb magyar csapatok fogadták el meghívásunkat. A rangos torna mindkét versenynapjáról élőképes közvetítéssel jelentkezünk Facebook oldalunkon, melyet összesen közel hétezer néző követett.

 

Egressy Gábor, nagykövet

21-szeres válogatott labdarúgó, középpályás. Tagja volt az 1996-os atlantai olimpián részt vevő csapatnak, míg a magyar bajnokságban az Újpest, a BVSC, az MTK, a Zalaegerszeg, majd a Diósgyőr színeiben is ontotta a gólokat. 

 

Az U9-es torna összefoglalója:

Már fél kilenc magasságában megtöltötték az öltözőket a Ferencváros, a Soroksár, az MTK, a Vasas, az Újpest, valamint a Puebla fiataljai, akik egy látványos megnyitóünnepséget követően léptek az impozáns Kistext Aréna parkettájára. A torna körmérkőzéses rendszerben kezdődött, minden csapat öt mérkőzést játszott, s a mérkőzések egytől egyig kiélezett küzdelmet, szikrázó csatákat és látványos cseleket, gólokat hoztak. Az FTC és a Vasas döntetlenje nyitotta az Elit Kupát, majd következtek a mieink, akik kétgólos vereséggel kezdtek az MTK ellen. Ekkor még nem sikerült betalálnunk, nem sokkal később, a rekordbajnok Ferencváros ellen azonban már igen, Gunda Zalán találatával egészen az utolsó percig vezettek a mieink, s bár a hajrában egalizáltak a zöld-fehérek, az 1–1-es döntetlen így is a Puebla Focisuli történetének egyik legszebb eredményének számít. A mieink mérkőzésein kívül sem volt hiány izgalomból, az UTE például kétgólos hátrányból állt fel az MTK ellen, majd az újpestiek a derbin hármat lőttek a Fradinak, amely az örökrangadón is alulmaradt, a gólzáporos összecsapást a kék-fehérek 5–2-re nyerték meg. A csoportkör a Puebla Soroksár elleni, kétgólos sikerével zárult, majd az ötödik helyért rendezendő mérkőzésen is fölényes győzelmet arattunk a sárga-feketék felett, így az ötödik helyen zártuk a rangos tornát. A bronzérmet újpesti nyakakba akasztotta Patócs Gábor játékvezető és Babulják Zoltán főszervező, miután a lilák másodjára is legyőzték az FTC-t. A finálé hatalmas küzdelmet hozott az MTK és a Vasas között, s bár utóbbi nagyot hajrázott, végül a kék-fehérek megőrizték az első percekben kiépített előnyüket, így elhódították az Elit Kupa győztesének járó trófeát. A szervezők döntése értelmében minden csapat kupával gazdagodott, a remek hangulatú díjátadást követően így mosolygósan hagyhatták el a Kistext Arénát a résztvevők. A torna legjobb hazai játékosa kapusunkat, a bravúrt bravúrra halmozó Marján Róbertet választották, míg a gólkirály a Pueblás Gunda Zalán lett. Folytatás szombaton, 15 órától, amikor az U12-es korosztály legjobbjai mérik össze tudásukat a Soroksári Sportcsarnokban.

Eredmények, tabella

Az U12-es torna összefoglalója:

A nagyobbak február 20-án, az impozáns Soroksári Sportcsarnokban mérték össze erejüket, s bár a pandémia okán ezúttal sem lehettek jelen szurkolók a helyszínen, élő közvetítésünknek köszönhetően izgalmas, színvonalas mérkőzéseket, parázs csatákat élvezhetett a nagyközönség. A szervezők a meghívott csapatok kiválasztásánál törekedtek arra, hogy pikáns párharcok alakulhassanak ki, így a torna szervezője mellett a hazai környezetben szereplő “kis Fradi”, azaz a Soroksár, valamint a Zsámbéki-medence legnagyobb utánpótlásközpontjának számító Viadukt Biatorbágy is tiszteletét tette az Elit Kupán. A legkülönlegesebb összecsapásnak azonban kétségkívül a két újpesti nagyágyú, a 135 éves Újpesti TE, valamint az élvonalbeli Újpest FC csatája tűnt, nem véletlenül zárta ez a találkozó a csoportmérkőzések sorát. A Puebla Focisuli célja a mezőny erősségének ismeretében a tisztes helytállás lehetett, ennek ismeretében bombameglepetésnek számított, hogy a mieink rögtön az első mérkőzésükön hátrányból felállva 2–1-es győzelmet arattak az ÚFC felett. Izgalomból a folytatásban sem volt hiány, a Soroksár például az utolsó percben szerzett góllal verte a Viaduktot, de a két újpesti gárdától sima vereséget szenvedett. Sajnos a mieinknek sem termett több babér, a folytatásban már érvényesült a papírforma, s bár a biatorbágyiaktól csupán két, a Soritól pedig egyetlen gólt kaptunk, pontot nem sikerült szereznünk, így az ötödik helyen zártunk. A csoportkör utolsó találkozóján az Újpesti TE 3–1-re legyőzte az Újpest FC együttesét. A harmadik helyért a Viadukt Biatorbágy és a Soroksár mérkőzött meg egymással, s bár utóbbi korán vezetést szerzett, a Viadukt nem hagyta magát, számos helyzetet is kialakított a hajrában. Gólt azonban nem tudtak szerezni a fekete mezesek, így ahogyan a csoportkörben, a bronzmérkőzésen is egygólos győzelmet aratott a Soroksár. A fináléban a két újpesti együttes mérte össze erejét, s az Újpesti TE végig uralva a mérkőzést, a gólkirály Sztojka Márk találatával 1–0-ra legyőzte az ÚFC-t, így magasba emelhette a győztesnek járó trófeát. A látványos eredményhirdetésen a Queen dallamaira vonultak be a csapatok, a bajnokcsapat tagjai konfettiesőben kapták meg aranyérmeiket, de a Puebla sem maradt díj nélkül, a legjobb hazai játékosnak Gulyás Józsefet választotta a szakmai stáb. A torna legnagyobb győztese mégis a közönség, amely egy helyen, egy időben láthatta a jövő magyar klasszisait – és még csak most kezdődött el a jubileumi év…

Eredmények, tabella